Harry Kane: Karijeru ću završiti u NFL-u

Foto: Guliver Image/ Getty Images

NAJBOLJI engleski napadač Harry Kane zna što će raditi kada jednom okači kopačke o klin. Napadač Spursa siguran je u namjeri da se, nakon što okonča premierligašku karijeru, preseli u Sjedinjene Američke Države.

No tamo, za razliku od Beckhama, Zlatana ili Stevena Gerrarda, nema namjeru igrati nogomet, već se želi u potpunosti posvetiti američkom nogometu, odnosno okušati se u NFL-u.

"Želja za NFL-om je stvarna"

Golgeter londonskog kluba veliki je fan tog sporta, a koliko ga obožava, svjedoči i činjenica da je svoje pse nazvao po legendarnim quarterbackovima Tomu Bradyju i Russellu Wilsonu. Kane je u intervjuu za ESPN priznao da bi volio postati šuter neke NFL momčadi.

"Želja da se okušam u NFL-u je stvarna. To je nešto što ću definitivno probati u narednih 10, 12 godina", rekao je Kane.

Inače, šuteri u američkom nogometu spadaju među najmanje plaćene igrače (oko milijun dolara godišnje), ali Kane ističe da mu novac nije bitan.

"Važno je samo biti najbolji. Kada skinem igricu na mobitel, mogu li biti najbolji na svijetu? Naravno da ne... Ali ako igraš u Premier ligi, pa na Svjetskom prvenstvu i na kraju se okušaš i u NFL-u, smatrali bi te sigurno jednim od najvećih sportaša na svijetu ikada, zar ne?", upitao se Englez.

"Postali smo prijatelji, a da se nikad nismo ni sreli"

Reprezentativac Engleske divi se quarterbacku New England Patriotsa koji je i dalje jedan od najboljih igrača ove igre i u 41. godini, a Kane je bio i na nedavnom Superbowlu u kojem je Tom osvojio šesti šampionski prsten.

"Mnogi su sumnjali u njega, nisu vjerovali da će postati tako dobar, čak ni da će ikada igrati u NFL-u, ali on je postao jedan od najvećih svih vremena. Po tome smo slični. U jednom trenutku, gledajući ga, sam sam sebi govorio da je u sportu sve moguće. Ako imate takvo samopouzdanje kao što ga ima on, takvu glad za pobjedama, možete sve."

Kane tvrdi da je i prijateljstvo s Bradyjem toliko jako od trenutka kada ga je Tom pozvao na pobjednički party Patriotsa, iako su se dotad poznavali samo preko Twittera.

"Postali smo prijatelji, a da se nikad nismo ni sreli. Bilo mi je čudno. Nikada nisam bio fan nijedne druge momčadi osim Tottenhama kada sam bio mali i bilo mi je čudno što sam se naprasno zaljubio u Patriotse", priznao je engleski golgeter.

Pročitajte više