Hewitt i Nalbandian: Pobjeda u Kooyongu i finale Aucklanda za obračun u 1. kolu Australiana

NEKADAŠNJI prvi tenisač svijeta Lleyton Hewitt napunio se samopouzdanjem uoči Australian Opena. Osvojio je jaki ekshibicijski turnir u Kooyongu, predgrađu Melbournea u kojem u ponedjeljak počinje prvi Grand Slam turnir godine.

Australski je tenisač razveselio publiku pobjedom u finalu protiv Gaëla Monfilsa sa 7:5, 6:3. Francuz se mučio tijekom cijelog meča, jasno pokazujući grimasama da ponovno osjeća bol u koljenu zbog koje je propustio i finale Davis Cupa u kojem je Francuska poražena od Srbije. Svega dva dana uoči početka Australian Opena njegov je nastup tako postao upitan, a spomenimo da bi u 1. kolu trebao igrati protiv Nizozemca Thiema de Bakkera.

Hewitt se, pak, vratio na teniske terene nakon tromjesečne stanke uzrokovane ozljedom ruke. U Kooyongu je 54. igrač svijeta ostavio dobar dojam jer je prije Monfilsa uspio pobijediti i dvojicu Rusa, Nikolaja Davidenka i Mihaila Južnija.

Na startu Australian Opena dvostrukog pobjednika Grand Slam turnira (US Open 2001. i Wimbledon 2002.) ipak čeka vrlo težak zadatak budući da će mu suparnik biti Argentinac David Nalbandian, ovotjedni finalist ATP turnira u Aucklandu.

ATP Auckland: Ferreru finale protiv Nalbandiana

Neočekivano je lako (6:3, 6:2) Španjolac David Ferrer u finalu  Aucklanda nadigrao argentinskog imenjaka Nalbandiana nakon samo 68 minuta igre.

Breaknuo je Ferrer neraspoloženog Nalbandiana prvi put u osmom gemu prvog seta (za 5:3) i potom bez problema odservirao za set. Od izjednačenja na 3:3 u prvom setu, Nalbandian je do kraja meča dobio samo dva od 11 odigranih gemova, izgubivši vlastiti servis još dva puta u drugoj dionici meča.

Iako do finala nije izgubio niti seta, Nalbandian, inače šesti nositelj i 27. tenisač svijeta, u završnom je meču turnira pokazao veliku nervozu i napravio pregršt neprisiljenih pogrešaka.

Ferrer je tako dobio sedmi od 12 njihovih dosadašanjih ogleda, te prvi nakon triju uzastopnih Nalbandianovih pobjeda. Došao je Španjolac, prvi nositelj i sedmi tenisač svijeta, do svoje desete pobjede na ATP Touru i druge na novozelandskom turniru; prvi je naslov uzeo 2007. godine. Igrao je prvi turnir u godini.

Pobjedom u Aucklandu, gdje se igralo na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 398 tisuća dolara, zaradio 250 ATP bodova te 72 tisuće "zelembaća".

ATP Auckland, finale:

Ferrer (1) - Nalbandian (6) 6:3, 6:2

Pročitajte više