Hezonja bez poena, Spursi u velikom derbiju bolji od Cavsa za 32. pobjedu zaredom kod kuće

Foto: Getty Images / Guliver Images

VELIKI derbi NBA lige između Spursa i Cavsa obilježio je sinoćnje dvoboje u NBA ligi, a uz njega izdvajamo loš učinak Marija Hezonje te pobjedu Golden State Warriorsa protiv Lakersa.

Spursima kod kuće ništa ne može ni LeBronov Cleveland

San Antonio Spursi pobijedili su kod kuće Cleveland Cavalierse 99:95 i tako upisali 32. pobjedu zaredom na domaćem parketu ako brojimo i kraj prošle sezone, a ove sezone još nisu izgubili kod kuće.

Iako su gubili 12 razlike na kraju prve četvrtine, do kraja utakmice su pritisnuli u obrani i to je bio ključ pobjede San Antonija.

Također, dosta je pomogao i Tony Parker s nekim vrlo važnim poenima u završnici. Završio je s 24 poena, a iz igre je gađao 11-18. Cavse je predvodio LeBron James s 22 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Spursi su sada na omjeru 35-6, a Cleveland je na 27-10.

Hezonja u ništa, Orlando u produžetku izgubio od Toronta u Londonu

Još jučer u 21 sat prvi su od svih momčadi na teren izašli Orlando Magic i Toronto Raptorsi zato jer su igrali svoju utakmicu u Londonu kao dio NBA "global games" dvoboja. 

U napetoj završnici, Toronto je bio bolji nakon produžetka 106:103. Victor Oladipo je cijelo vrijeme vraćao Orlando u igru, ali je Kyle Lowry unatoč očajnom šutu (5-20) pogađao kada ga je njegova momčad najviše trebala.

Mario Hezonja na parketu je proveo 13 minuta. Završio je bez poena, a iz igre je gađao 0-4. Upisao je dva skoka i dvije asistencije. 

Toronto je do pobjede vodio Lowry s 24 poena, osam skokova i sedam asistencija, a Oladipo je bio najbolji kod Orlanda s 27.

Raptorsi su sada na omjeru 25-15, a Orlando je na 20-19.

Od ostalih utakmica treba izdvojiti pobjedu Warriorsa nad Lakersima u posljednjoj utakmici Kobea Bryanta u Oaklandu. Bryant je završio s osam poena, a Lakersi su izgubili 116:98. Tako su se Warriorsi dobro oporavili nakon poraza u Denveru dan prije. Predvodio ih je Stephen Curry s 26 poena.

Chicago je bio bolji od 76ersa u produžetku 115:111, Memphis je pobijedio Detroit 103:101, a istim rezultatom su Sacramento Kingsi nadvisili Utah Jazz.

Pročitajte više