nba

Hezonja nakon poteza karijere: Samo idiot bi mogao tako nešto reći

Foto: Pixsell/Reuters

VIŠE od mjesec dana Mario Hezonja zbog ozljede nije igrao za New York Knickse, a kada se napokon vratio na parket oduševio je. U pobjedi Knicksa nad Lakersima 124:123 Hezonja je bio junak blokadom nad LeBronom Jamesom u posljednjem napadu gostiju. 

"Svaki put kad je LeBron imao loptu, ja sam ga pokušao što više umoriti", otkrio je Hezonja taktiku za zaustavljanje najboljeg igrača svijeta.

LeBron je postigao 33 poena, ali je imao lošu šutersku noć. Potrošio je 26 lopti i u posljednjoj četvrtini pogodio samo četiri od 15 šuteva.

"Jednostavno, on je promašivao. Nemojte to izokretati. Ako kažeš da si ti razlog zašto je LeBron promašivao, onda si jednostavno idiot", iskren je bio hrvatski košarkaš.

Njegova blokada nad LeBronom postala je hit.

"LeBron je jedan od igrača koje je najteže čuvati na svijetu, ali kada si na terenu... Koga briga... Jednostavno, nisam pokušavao misliti na druge stvari. Jedino mi je bilo bitno igrati što jače mogu i pokušati ga nekako zaustaviti."

Na početku sezone potpisao je jednogodišnji ugovor s Knicksima vrijedan šest i pol milijuna dolara, ali u završnici sezone trebao bi nekoliko puta ponoviti partiju kao protiv Lakersa (17 poena i osam skokova) da bi se izborio za novi ugovor.

Pročitajte više