KOŠARKA

Hezonja se preporodio u Ateni. Drugu utakmicu zaredom najbolji igrač Panathinaikosa

Foto: Epa

MARIO HEZONJA je prije nekoliko dana postao novi igrač Panathinaikosa. U Ateni su ga fanatični navijači slavnog grčkog kluba dočekali kao spasitelja, a kontroverzni hrvatski košarkaš je u prve dvije utakmice pokazao da je višestruki prvak Europe povukao pravi potez njegovom dovođenjem.

U debiju u Euroligi za PAO Hezonja je protiv Barcelone zabio 21 poen, uz dva skoka i jednu asistenciju. Bio je najbolji strijelac Panathinaikosa. Nakon kalvarije u NBA ligi Hezonja se polako vraća, a to bi moglo puno značiti i za ambicije hrvatske reprezentacije ako Dubrovčanin i Savez uspiju izgladiti nesporazume.

Sinoć je PAO igrao kod Bayerna i izgubio je, ali je Hezonja bio najefikasniji igrač Panathinaikosa s 14 poena, četiri skoka i dvije ukradene lopte za 25 minuta igre. Wade Baldwin je predvodio Bavarce s 27 poena i šest asistencija. Kod Bayerna je devet minuta igrao Leon Radošević koji je ostvario četiri poena i dva skoka. Konačan rezultat je bio 76:71.

Anadolu Efes nastavlja nizati pobjede, a ovog puta je u Istanbulu nastradao CSKA s visokih 100:70. Kruno Simon je bio jedan od šest dvocifrenih igrača s 11 poena, četiri skoka i četiri asistencije. Vasilije Micić je bio igrač utakmice s 21 poenom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više