Hiddink: Hrvati su uz Brazil najbliži prolazu u drugi krug

GUUS HIDDINK, izbornik reprezentacije Australije, našim najvećim konkurentima za prolaz u drugi krug Svjetskog prvenstva tvrdi kako Kranjčarevi puleni imaju veće šanse od njegove reprezentacije.

"Samim plasmanom u Njemačku napravili smo veliki posao, a svaka pobjeda na Mondijalu bit će veliko iznenađenje. Ne želim pretjerivati i govoriti o eventualnom plasmanu među 16 najboljih, pogotovu što će prvo mjesto u grupi biti osigurano za Brazil, a drugom je najbliža Hrvatska, iako ne treba otpisivati ni ambiciozne Japance." - izjavio je Hiddink u razgovoru za srpski Blic.

Podsjetimo, na prošla dva SP-a Nizozemac je odveo Nizozemsku i Južnu Koreju do polufinala. Uz reprezentaciju, trenira i nizozemskog prvaka PSV, no nakon Svjetskog prvenstva otvorene su mnoge opcije. Spominju se reprezentacije Engleske, Rusije, pa čak i Manchester United.

"Nizozemski novinari svakodnevno se bave mojim "prelascima" i navodnim dogovorima. Za ponude Rusa, Engleza i Manchestera znam samo iz Medija, sve ostalo su čista nagađanja." - dodao je Hiddink.

S.H.

Pročitajte više