Hiddink o PSG-u: Da biste postali veliki klub morate osvojiti Ligu prvaka

Foto: Hina

TREĆU sezonu zaredom Chelsea i PSG se susreću u nokaut fazi Lige prvaka, a trener londonskog kluba Guus Hiddink, koji je momčad preuzeo u najvećoj krizi u posljednjih desetak godina, smatra da su izgledi za prolaz pola-pola. U isto vrijeme, PSG je već obranio titulu prvaka francuske, samo ju nije matematički potvrdio.

"PSG je izgradio moćnu ekipu koja dominira u francuskom prvenstvu. No, da bi ste postali veliki klub morate osvojiti Ligu prvaka, a PSG ide prema tome. Od prosinca mi napredujemo korak po korak, ali još nismo na razini na kojoj bismo željeli biti. Iako smo u nekoliko utakmica biti dominatni, mislim da još nismo u situaciji da nemetnemo svoj stil igre. Sve u svemu, izgledi za prolaz su pola-pola", izajvio je u ponedjeljak Guus Hiddink.

Prije godinu dana Parižani su u Londonu u 114. minuti izborili prolaz

U četvrtfinalu sezone 2013/2014. Chelsea je bio uspješniji. Tada je Paris Saint-Germain u prvoj utakmici pobijedio 3:1, a uzvratu je Chelsea slavio 2:0 i zahvaljujući pogotku u gostima prošao je dalje. Prošle sezone sastali su se u osmini finala, kao i sada. U Parizu je bilo 1:1, a u uzvratu u Londonu nakon 90 minuta također 1:1. U produžecima je Chelsea poveo 2:1 u 96. minuti, da bi Thiago Silva u 114. minuti pogodio za 2:2 i prolaz PSG-a.


U utorak na Parku prinčeva u prvoj utakmici osmine finala Chelsea neće moći računati na ozlijeđenog stopera Johna Terryja, te veznjaka Nemanju Matića koji pauzira zbog kartona.

"PSG će biti bez Verrattija, a mi bez Terryja i Matića. No, veliki klubovi imaju adekvatne zamjene", dodao je Hiddink.

Očekuje se da će Chelsea zaigrati sa Courtoisom na vratima, u obrani bi trebali biti Azpilicueta, Cahill, Ivanović i Abdul Rahman Baba, u veznom redu Obi Mikel, Fabregas, Oscar, Hazard i Willian, a u napadu Diego Costa. 

Pročitajte više