Histerija pred Ledenom: U prodaju pušteno svega 900 ulaznica za Zagreb - Kiel?!

POMAMU za ulaznicama za susret RK CO Zagreb - Kiel, koji će se ove nedjelje s početkom u 17 sati i 20 minuta održati u Ledenoj dvorani Doma sportova, zaista možemo svrstati u kategoriju vjerovali ili ne. Istina, nedavno su se ispred londonske O2 Arene dizali i šatori u cilju prednosti pri kupnji ulaznica za jedan od posljednjih koncerata Michaela Jacksona, ali histerija koja je u popodnevnim satima zavladala Trešnjevkom, u okvirima lijepe naše ne bilježi se svaki dan.

> Za europsku Cibonu našlo bi se mjesta u Areni!

U klubu su očekivali kilometarske redove, ali ne i scenu kojoj smo nazočili ispred Doma sportova: kolona ljudi protegnula se od Trga Krešimira Ćosića, preko hotela Panorama, Trakošćanskom ulicom sve do Trešnjevačkog placa, a treba li uopće napominjati koliko je nezadovoljnika obitavalo među tisućama koji su pohrlili na blagajne.

Iz kluba doznajemo da je situacija, blago rečeno, kaotična; po prvi puta u povijesti odgovorni su morali angažirati zaštitare koji su držali masu pod kontrolom.

"Cigani, cigani", čuli su se povici od nezadovoljnih navijača.

Zagreb je prvu četvrtfinalnu utakmicu, kako je poznato, trebao igrati u zagrebačkoj Areni, ali zbog ispitivanja statike krovišta, taj je aranžman otkazan, a više od 15 tisuća rezervacija ostale su visjeti u zraku. Ledena dvorana premala je da primi sve one koji bi željeli bodriti rukometaše Zagreba na putu prema polufinalu Lige prvaka.

Na blagajni nema, ali ima u kafiću pokraj Doma sportova?

Ledena dvorana prima nešto manje od osam tisuća gledatelja. Koliko je ulaznica pušteno u prodaju? Klub u vrijeme objave članka nije imao točnu brojku, ali je Zoran Gobac kalkulirao s četiri tisuća ulaznica. No, našoj su se redakciji javili navijači koji tvrde da je takav podatak besramno nerealan. Neki izvori kažu da je u prodaju pušteno svega 900 ulaznica, a nekoliko bijesnih očevidaca uvjerava nas da je djelatnik Saveza s jasno istaknutom akreditacijom oko vrata nekoliko desetaka ulaznica prodavao u kafiću pokraj Doma sportova.

Prvi operativac kluba pretpostavio je u kojem će smjeru ići današnja prodaja ulaznica, i na press konferenciji je izrazio žaljenje što svim istinskim navijačima neće biti omogućeno uživanje u istinskom rukometnom spektaklu. Istaknuo je i koliko su problema u klubu proteklih dana imali krešući zahtjeve, pa je tako i dobar dio sponzora te funkcionera Saveza ostao bez vrijednog papirića.

"Prvi puta se dogodilo da niti djelatnici kluba nisu dobili ulaznicu", kazala nam je glasnogovornica Vlatka Hercigonja.

Klub je, uzgred rečeno, zbog blago rečeno zbunjujuće situacije oko mjesta odigravanja susreta izgubio više od 350 tisuća eura, koliko bi utržili da su drugi krug Lige prvaka ugostili u Areni.

Ulaznica za susret Zagreba i Kiela koštala je 50 kuna, a jedna osoba mogla je kupiti najviše četiri komada, tvrde u klubu. Navijači ipak tvrde da je jedna osoba mogla kupiti najviše dvije ulaznice.

 U klubu također mole da gledatelji na vrijeme dođu ispred dvorane na dan utakmice, kako se ne bi ponovio slučaj kada je dio navijača ostao ispred vrata, iako s ulaznicom u ruci.

D.R.
Foto: Ronald Goršić (Cropix)

Pročitajte više