HNS-ova diplomacija posramila Vladu: Otmica zagorskog dragulja osveta Slovencima za blokadu

DIPLOMACIJA hrvatskog nogometnog saveza čini se napravila je fantastičan potez otevši Slovencima izuzetno talentiranog veznjaka Dejan Školnika. Školnik je rođen i živi u Mariboru, no njegovi su roditelji iz Cvetlina kraj Trakošćana pa će lako dobiti hrvatsku putovnicu.

Pljuska Slovencima golema je, kada shvati da je 20-godišnji lijevi vezni, već sada stožerni igrač Maribora. Evo što je o njemu u razgovoru za Večernjak rekao legendarni slovenski reprezentativac Zlatko Zahović.

"Dejan je izrazito inteligentan nogometaš, ima odličnu lijevu nogu i tehnički je moćan. Jedan je od najzaslužnijih što smo trenutačno vodeći u prvenstvu. Dejan ima ono nešto u sebi po čemu se vrhunski nogometaš razlikuje od prosječnog. Sretni ste što je odlučio igrati za vašu reprezentaciju", rekao je Zahović.

Ove sezone Školnik je odigrao čak 18 utakmica za Maribor, upisavši dva gola i četiri asistencije. Prema Transfermarktu vrijedi nešto manje od dvjesto tisuća eura. Svojim je igrama Školnik zainteresirao izbornika mlade reprezentacije Dražena Ladića te se očekuje kako će se ovaj ubrzo priključiti mladoj reprezentaciji.

V.B.
Foto: NK Maribor

Pročitajte više