Hoće li Poljud 18. veljače biti poluprazan?

SPORTSKE novosti objavile su priopćenje Torcide u kojem se najavljuje ostavka tajnika Drage Vržine, smjena vodstva Kluba navijača Torcida, te "čvrsti dogovor da se provede bojkot utakmice".

U objašnjenu se navodi da je akcija usmjerena protiv rukovodstva HNS-a, "koje je godinama zapostavljalo Split i splitsku publiku".

Dio splitskih navijača želi izraziti negodovanje jer su se utakmice hrvatske reprezentacije u posljednjih sedam godina igrale u Splitu u veljači, u terminu oko ili u svezi s rođendanom Hajduka i u vrijeme kad je jug Hrvatske jedini bio klimatski povoljan za odigravanje utakmice.

Kada se tražilo domaćinstvo za Njemačku, sjetimo se da je Marković rekao kako će se utakmica igrati vjerojatno u Splitu jer Split ima odlične klimatske i vremenske uvjete za to doba godine.

U priopćenju Kluba navijača Torcida traži se i isprika čelnika HNS-a za odnos prema Dalmaciji, te dalje piše da Splićani ne traže privilegirani odnos, već "korektan stav kako prema Splitu tako i prema drugim mjestima Hrvatske."

15. veljače znat će se novo vodstvo navijačkog kluba Torcida, koje je prema prvim dojmovima vrlo sigurno, ima jasne vizije kako dalje, te zna kako će obogatiti dosadašnje navijačke manifestacije.

Zaista bi bilo žalosno da to ne pokažu na prijateljskom susretu s jednom od najprestižnijih reprezentacija svijeta.

Pročitajte više