Nisu mu krivi novinari ni ostojići: Pogledajte kako je izbornik Engleske podnio ostavku zbog neuspjeha

Foto: Getty Images / Guliver Image

ROY HODGSON podnio je ostavku na mjesto izbornika reprezentacije Engleske nakon jedne od najvećih katastrofa engleskog nogometa - poraza od Islanda u osmini finala Eura. Engleska je izgubila 2:1, a Hodgson je odmah nakon utakmice podnio ostavku.

"Vrijeme je da netko drugi napravi napredak s ovom talentiranom i uspjeha gladnom momčadi", rekao je Hodgson na konferenciji za novinare.

Hodgson je bio najplaćeniji izbornik na turniru. Zarađuje gotovo 12 puta više od izbornika Islanda Larsa Lagerbacka. čiji je pomoćnik na klupi zaposlen kao zubar.

Englezi su danas "uništili" 68-godišnjeg Hodgsona. Naslovnice mu poručuju da se ne vraća kući, legende poput Alena Shearera mole da preuzmu reprezentaciju, a navijači podsjećaju da je nakon bijede na SP-u u Brazilu, odakle su se Englezi vratili kući bez pobjede, samo luđak mogao zadržati Hodgsona na klupi.

Unatoč brutalnom cipelarenju, Hodsgon nije optužio medije koji rade posao, nije pričao o ideološkim zavjerama ni o politici, već je zbog ispadanja i očajne pripreme momčadi preuzeo odgvornost i podnio ostavku. U  Hrvatskoj to treneri ne rade nikada, osim iz čiste zajebancije, poput Igora Štimca nakon Škotske. Ante Čačić ni tri dana nakon poraza ne shvaća gdje je pogriješio.

Traži se nasljednik

Kampanja za engleskog izbornika. naravno, počela je odmah nakon utakmice. Izbornik mladih Southgate kotira najbolje. Hodgson je 1. svibnja 2012. godine postao izbornik Engleske. Na Euru u Poljskoj i Ukrajini 2012. ispao je od Italije nakon penala u četvrtfinalu, na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. nije prošao skupinu, u kojoj je ostao iza Kostarike, Urugvaja i Italije, dok je u Francuskoj doživio blamažu od Islanda u osmini, nakon čega je odmah dao ostavku.

Uspio je vodio Gordi Albion u 57 utakmica, a upisao je 34 pobjede, uz 14 remija i devet poraza. Također, imao je godišnju plaću 4,2 milijuna eura.

Engleska reprezentacija s njim na čelu u to je vrijeme upisala samo tri pobjede na ukupno 11 utakmica na dva europska i jednom svjetskom nogometnom prvenstvu.

On je tijekom trenerske karijere vodio Malmo, Inter, Blackburn, Udinese, Fulham, Liverpool, West Bromwich Albion, a osim Engleske bio je izbornik i Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata te Finske.

Pročitajte više