Honda nakon simultanke protiv Danske poručio Paragvajcima: Ovime nisu zadovoljene naše ambicije

KEISUKE HONDA, najveći junak pobjede Japana nad Danskom 3:1 u 3. kolu skupine E Mundijala, kojom su Japanci izborili plasman u osminu finala, tvrdi da ovo nije krajnji domet njegove momčadi.

Danska je trebala pobjedu za prolazak među 16 najboljih, Japanu je bio dovoljan i jedan bod. Međutim, Japanci nisu igrali na jedan bod, igrali su na pobjedu i potpuno zasluženo su je i ostvarili. Zabili su dva sjajna gola iz slobodnih udaraca u prvom poluvremenu, prvi baš Honda u 17. minuti, a onda i Endo u 30. minuti, a nakon što je Danska smanjila u 81. minuti pogotkom Tomassona, Honda je u 87. minuti u briljantnoj akciji asistirao Okazakiju za konačnih 3:1.

Japan će u osmini finala igrati protiv Paragvaja.

"Ovo je velika pobjeda za Japan. Drago mi je što smo pobijedili, naravno. Međutim, ovim naše ambicije nisu zadovoljene. Sljedeća utamica još nam je važnija. Želimo pokazati da za nas ništa nije nemoguće. Izbornik nam je prije utakmice rekao da moramo napadati, a ne samo razmišljati o obrani. Ta nas je njegova uputa stvarno maksimalno motivirala i podignula nam samopouzdanje", sretno je komentirao Honda.

A izbornik Takeshi Okada, kojem su se svi podsmjehivali kada je davno uoči prvenstva najavljivao da želi odvesti Japan do polufinala, izdvojio je momčadski spirit kao ključni razlog uspjeha. Polufinale je, doduše, još jako daleko za Japance, ali i ovime su ostvarili velik uspjeh.


"Moja momčad ima snagu koju druge momčadi ne posjeduju, a to je istinsko zajedništvo! Želimo na ovome prvenstvu na najbolji način demonstrirati da je nogomet momčadski sport", poručio je Okada.

S druge strane, danski izbornik Morten Olsen davao je izjavu u sasvim drukčijem raspoloženju.

"Utakmica je bila odlučena s dva prekida u prvom poluvremenu. Iz tih prekida je Japan zabio dva gola. Znali smo koji igrači kod njih izvode slobodne udarce, pripremili smo se na to. Međutim, niti to nam nije pomoglo", kazao je Olsen.

Pročitajte više