BOKS

Hrgovićevi promotori: Joyce će zaustaviti Filipa? Možda na semaforu

Screenshot: Twitter

FILIP HRGOVIĆ u subotu je pobjedom nad Ericom Molinom u Saudijskoj Arabiji došao do treće pobjede u 2019. godini, desete ukupno u profesionalnoj karijeri u jednako toliko nastupa.

Rušenjem Moline primaknuo se razini boraca koji bi za godinu-dvije mogli postati izazivači za naslov svjetskog prvaka, a odmah nakon meča krenule su spekulacije o njegovom idućem protivniku.

Potencijalni protivnik

Kao jedno od potencijalnih imena spominje se Joe Joyce, također vlasnik omjera 10-0, koji iza sebe već ima pobjedu nad bivšim WBC svjetskim prvakom Bermaneom Stiverneom, a idućeg mjeseca čeka ga Marco Huck.

Joyce se već jednom borio s Hrgovićem i slavio, ali bilo je to tijekom natjecanja u WSB boksačkoj ligi pa bi ovo bio njihov prvi profesionalni okršaj. 

Duhovita prepiska

Samo Jones, čovjek koji se brine o karijeri britanskog teškaša, napisao je na Twitteru kako bi Joyce zaustavio Hrgovića da se bore, a onda je stigao duhovit odgovor Hrgovićevih promotora.

"Možda na semaforu", napisala su braća Sauerland i osvojila publiku na Twitteru. Čak i da odgovor braće Sauerland nije bio ovakav, šanse za ovu borbu bile bi minimalne.

Promotori nemaju običaj spajati svoje talentirane borce u međusobne okršaje u ovim fazama karijere, a Joyce to jest. Bez obzira na svoje 34 godine, on je novo ime u svijetu profesionalnog boksa. 

Pročitajte više