HRS objavio detalje o Martinovićevoj ozljedi

Foto: Profimedia

IVAN MARTINOVIĆ teže se ozlijedio u jučerašnjoj utakmici 2. kola Europskog prvenstva u kojoj je Hrvatska odigrala 28:28 protiv Austrije. Martinović je u jednoj akciji nezgodno pao i iščašio rame. Izbornik Goran Perkovac je odmah nakon utakmice rekao da je Martinović vjerojatno izgubljen do kraja turnira.

Martinović je bio na dodatnim pregledima, a o njegovoj ozljedi danas se oglasio i Hrvatski rukometni savez, nakon što je Perkovac na press-konferenciji nakon utakmice rekao da je ozljeda teža. Liječnik saveza samo je potvrdio ono što je rekao izbornik - da je za Martinovića turnir završen. 

"Nakon današnjeg detaljnog pregleda magnetskom rezonancijom i još jedne konzultacije s ortopedom u bolnici u Heidelbergu, poznata je težina ozljede hrvatskog reprezentativca, desnog vanjskog Ivana Martinovića. Liječnik reprezentacije, prof. dr. sc. Krešimir Rotim je bio na pregledima s Martinovićem i konstatirao: Ivan Martinović iščašio je desno rame, ali i ozlijedio ligamente ramena.

U dogovoru s klubom (Melsungen), a u najboljem interesu za zdravlje igrača, vrlo brzo ćemo dogovoriti sljedeće korake liječenja. Još je neizvjesno hoće li Ivanu Martinoviću biti potrebna operacija ili ne. U svakom slučaju, Europsko prvenstvo je za njega, nažalost, završeno", priopćio je HRS.

Hrvatska u utorak igra zadnju utakmicu u skupini protiv Rumunjske. Momčadi Gorana Perkovca treba pobjeda protiv autsajdera skupine kako bi prošla u drugi krug. Hoće li tamo prenijeti jedan ili dva boda ovisi o utakmici Španjolske i Austrije.

Pročitajte više