HRVAT I RONALDO KRIVCI ZA KATASTROFALNU SEZONU Presudilo šest milijuna Realovih navijača

Grafika: Marca

ISPADANJE od slabašnog Leganesa u četvrtfinalu Kupa Kralja do kraja je razbjesnilo navijače Reala. 

S obzirom na to da u La Ligi za vodećom Barcelonom zaostaje 19 bodova i bori se za četvrto mjesto, aktualni prvak Španjolske, Europe i svijeta eliminiran je iz oba domaća natjecanja. Ostala je još Liga prvaka, ali teško da bi se netko za dva tjedna kladio na ovakav Real protiv PSG-a u osmini finala LP-a.
 
Marca, najčitaniji sportski dnevnik u Španjolskoj te jedan od najuglednijih na svijetu, figurira kao Realov fanzin. Povodom debakla u kupu, pozvala je čitatelje da glasaju o tome koji igrači pokušavaju spasiti sezonu te koji su krivi što je Real u teškoj krizi.
 
Koliki su razmjeri Realovog debakla, ali i navijačke ogorčenosti, govori podatak da je glasanju pristupilo čak šest milijuna čitatelja!
 
Oni su među spasitelje uvrstili devet igrača: Nacho je dobio 84 posto glasova. Iza njega je Modrić sa 79. Slijede Carvajal (73), Bale (69), Lucas Vazquez (65), Keylor Navas (64), Isco (60), Kroos (56) i Casemiro 55 posto.
 
Vidljivo je da među onima kojima navijači daju prolaznu ocjenu za neprolaznu sezonu nema Cristiana Ronalda, Marca Asensija i Sergija Ramosa, trojca koji je slavljen na početku sezone. 
 
S druge strane Gareth Bale, koji je prozivan od početka sezone, uspio je preokrenuti navijače na svoju stranu. Jedini je član donedavno nezaustavljivog, a danas nepreciznog trija BBC, koji je dobio podršku navijača.
 
Njih ne iritira samo jalovi napad. Iz šuplje Realove obrane jedino su se navijačkog bijesa spasili Nacho i Dani Carvajal. 
 
Krivci za Realov debakl su prema navijačkom sudu prvenstveno Benzema sa čak 92 posto glasova. Slijede Theo (88), Achraf (81), Casilla (77), Marcelo (77), Cristiano Ronaldo (77), Llorente (75), Kovačić (70), Ceballos (60), Mayoral (59), Varane (57), Vallejo (56), Ramos (54) i Asensio s 53 posto glasova.
 
Karim Benzema očito je navijački neprijatelj broj 1, ali odmah iza njega su sva "pojačanja" koja su ljetos došla u klub te proizvodi klupske akademije promovirani u prvu momčad. 
 
Theo Hernandez, koji je doveden da zamijeni sve goreg Marcela na lijevom boku, umjesto toga mu se pridružio na navijačkoj listi za odstrel. Marcos Llorente, Mayoral, Vallejo i Ceballos redom su promašene investicije, prema mišljenju navijača.
 
Među onima koje Real više ne bi smio trpjeti je i Cristiano Ronaldo, najbolji strijelac u povijesti kluba.
 
Mateo Kovačić očekivano se našao na ovom popisu. Sudeći prema zadnjim igrama, još je dobro i prošao sa "samo" 70 posto glasova. 

Pročitajte više