Kvalifikacije za SP

Hrvatska danas lovi Svjetsko prvenstvo u futsalu. Evo gdje gledati utakmicu odluke

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

HRVATSKA futsal reprezentacija danas od 18 sati igra drugu utakmicu doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo protiv Češke.

U prvom susretu odigranom u Zadru Hrvatska i Češka su odigrale 2:2, a gosti su već u 12. minuti vodili rezultatom 0:2. Ipak, do kraja poluvremena je vodstvo gostiju smanjio Tihomir Novak iz kaznenog udarca, a konačni rezultat je u 27. minuti postavio Maro Đuraš.

Možda će Ćeška na domaćem terenu više težiti igri

"Nevjerojatno je što nismo pobijedili u toj prvoj utakmici bez obzira na to što smo gubili 0:2. Objektivno smo bili bolji i baš sam malo razmišljao koliko se puta dogodilo da smo bili inferiorniji, pa onda izvukli bod. Mislim da se to nikada nije dogodilo. Svi smo mi priželjkivali bolji rezultat, ali odmah bih potpisao da u Brnu odigramo oba poluvremena kao drugo u Zadru", kazao je izbornik Mato Stanković čija je reprezentacija jučer stigla u Češku.

U prvom susretu u Zadru Hrvatska je imala 44 udarca prema vratima gostiju, odnosno čak 20 više od protivnika.

"Češka je momčad koja se brani i čeka polukontru i kontru. Imaju dobre prekide, a mi smo primili golove iz prekida i kontre. Teško je očekivati da ćemo mi cijelo vrijeme napadati, a da protivnik neće nijednom uzeti loptu i da neće sijevnuti koja kontra. Oni su momčad koja ne teži igri, ne ulaze u rizik. Možda će sad, s obzirom na to da igraju kod kuće, malo više težiti igri."

Pritisak hrvatskim reprezentativcima ne igra preveliku ulogu

Svjetsko prvenstvo je na rasporedu sljedeće godine u Litvi od 12. rujna do 3. listopada. Osim domaćina, plasman su od europskih reprezentacija već izborili Portugal, Španjolska, Rusija i Kazahstan, dok u drugom susretu doigravanja igraju Finska i Srbija. Hrvatska priželjkuje svoj drugi plasman na SP i prvi nakon 20 godina.

"Mi se spremamo na sve moguće scenarije i nadam se da će nas sreća malo ovaj put poslužiti. Igrači vjeruju u sebe jer smo odigrali jako puno takvih utakmica, ali futsal je čudna biljka. Atmosfera u momčadi je dobra i mislim da mi imamo još malo rezerve i da moramo otpustiti kočnice", mišljenja je izbornik, a njegove riječi potvrđuje i reprezentativac Luka Suton.

"Pritisak nama ne igra preveliku ulogu jer smo se uvijek najbolje dokazivali kad je bilo najvažnije i najteže. To nas je uvijek držalo napaljenima da ostvarimo najbolji rezultat. Nadam se da će tako biti i sada jer smo došli na 40 minuta od Svjetskog prvenstva. Nema više alibija i izvlačenja, moramo pobijediti i plasirati se na SP", zaključak je hrvatskog malonogometaša.

Utakmica je na rasporedu od 18 sati uz izravan prijenos na HNTV-u.

Pročitajte više