RUKOMETNI EURO

Hrvatska je protiv Islanda dobila čovjeka kojeg je čekala cijeli Euro

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

HRVATSKA rukometna reprezentacija pobijedila je Island u pretposljednjoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva koje se igra u Mađarskoj i Slovačkoj, a ključni čovjek u pobjedi Hrvatske bio je golman Ivan Pešić, koji je spašavao reprezentaciju kad je bilo najteže.

Tin Lučin zabio je šest pogodaka, Ivan Čupić pet, a Ante Gadža onaj ključni za 23:22, koji je na kraju i donio pobjedu izabranicima Hrvoja Horvata, ali ključnu ulogu u današnjem susretu odigrao je golman, čovjek kojeg Hrvatska čeka tijekom cijelog Eura.

Pešić je uspio

Uopće nije bilo bitno ime čovjeka koji će iskočiti na toj poziciji, mogao je to biti bilo tko od niza vratara koje je Hrvatska izrotirala na ovom prvenstvu, ali bilo je ključno da netko u tome uspije jer su bez vratara u formi svi ostali napori izgledali uzaludno. Pešić je uspio.

Hrvatski vratar je utakmicu završio s 15 obrana od 37 udaraca s kojima je bio suočen, što znači da je imao vrlo dobar učinak od 41% obrana. Nije obranio niti jedan od dva sedmerca, ali je zato obranio 60% udaraca s devet metara, pozicije s kojom hrvatski vratari inače imaju najviše problema.

Pročitajte više