Hrvatska protiv Francuske 7. lipnja

POSLJEDNJU pripremnu utakmicu prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva hrvatska reprezentacija po svemu sudeći odigrat će u Parizu 7. lipnja protiv Francuske.

"Treba nam tako jaka utakmica prije početka SP-a. Bit će to sjajan ispit, imat ćemo priliku vidjeti što smo napravili na pripremama," kazao je izbornik Zlatko Kranjčar.

Ako propadne ogled protiv "Tricolora" postoji mogućnost igranja utakmice protiv Paragvaja, Urugvaja ili Kostarike između prvog i šestog lipnja. Hrvatsku reprezentaciju traže i Meksiko i Kanada, a definitivno je odbijena ponuda Kine.

"Pozive za prijateljske utakmice primamo sa svih strana," dodao je glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), Zorislav Srebrić.

Prvu provjeru iduće godine hrvatska vrsta imat će na Carlsberg Kupu u Hong Kongu, gdje je 29. siječnja očekuje ogled protiv Koreje, a u drugom susretu sastat će se Danska i domaća reprezentacija. Tri dana kasnije je susret za treće mjesto i finale. U Hong Kong neće putovati najjača momčad, jer klubovi nisu obvezni pustiti igrače za ovaj termin. Po svemu sudeći u Hong Kongu će se nastupiti bez igrača iz Belgije, Italije i Njemačke.

"Priliku će dobiti igrači iz hrvatskih klubova i mlade reprezentacije. Ozbiljno shvaćam nastup na tom turniru, bit će to filter za budućnost," dodao je hrvatski izbornik.

Prvog dana ožujka Hrvatsku u Baselu očekuje i ogled protiv Argentine, a uskoro će se definirati termini za utakmice s Austrijom i Rumunjskom.

"Jako sam zadovoljan proteklom godinom. Postao sam izbornik hrvatske reprezentacije, plasirali smo se na SP, za 2006. godinu mi je želja plasman u drugi krug World Cupa," zaključio je Kranjčar.

Pročitajte više