Davis Cup

Hrvatska saznala sastave protivnika u Davis Cupu, svi dolaze s najboljim tenisačima

Foto: EPA

HRVATSKA Davis Cup reprezentacija, koja će od 13. do 18. rujna u Bologni nastupiti u skupini A grupne faze, za suparnike će imati reprezentacije Italije, Argentine i Švedske, koje će također nastupiti u najjačim sastavima. Podsjetimo, hrvatski izbornik Vedran Martić u ponedjeljak je objavio nominaciju u kojoj su se našla imena Marina Čilića, Borne Ćorića, Borne Goje, Mate Pavića i Nikole Mektića.

Hrvatska reprezentacija će natjecanje započeti 14. rujna (15 sati) dvobojem protiv Italije. Dan poslije (15 sati) će hrvatski tenisači za suparnika imati izabranu vrstu Švedske, a 17. rujna (15 sati) će igrati protiv Argentine.

Talijani u vrlo snažnom sastavu

Talijanski izbornik Filippo Volandri imenovao je ovogodišnjeg pobjednika umaškog Croatia Opena Jannika Sinnera, zatim Mattea Berrettinija, Lorenza Musettija i ovogodišnje umaške pobjednike u konkurenciji parova Fabija Fogninija i Simonea Bolellija.

Za Argentinu bi u Bologni trebali nastupiti Diego Schwartzman, Francisco Cerundolo, Sebastian Baez, Horacio Zeballos i Maximo Gonzalez, odredio je izbornik Guillermo Coria.

Švedsku će predstavljati braća Mikael i Elias Ymer, Jonathan Mridha, Karl Friberg i Andre Goransson, a momčad pod vodstvom izbornika Johana Hedsberga bi prema renkingu igrača trebala biti u statusu autsajdera. No natjecanja u Davis Cupu su često znala donositi vrlo iznenađujuće rezultate bez obzira na pozicije igrača koji su na terenu.

Pročitajte više