pripreme za SP u egiptu

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 31:28 Hrvatska odlična protiv prvaka Europe

Foto: Pixell

HRVATSKA rukometna reprezentacija je pobijedila Španjolsku 31:28 u pripremnoj utakmici igranoj u Poreču.

Viceprvak Europe je odigrao fantastičnu partiju i nadigrao prvaka u reprizi finala Eura igranog u siječnju.

Bila je ovo prva pripremna utakmica ove dvije ekipe za SP u Egiptu koje počinje 13. siječnja. Uzvrat je 9. siječnja u Madridu.

Bez ozlijeđenih Šege, Karačića i Štrleka, s mladim snagama poput Martinovića i Jaganjca, Hrvatska je odigrala sjajnu utakmicu protiv aktualnog prvaka Europe i zasluženo je pobijedila.

Španjolska je bolje ušla utakmicu, imala je 3:1 i napad za +3, ali nakon što je Hrvatska povela 5:4, do kraja utakmice nije ispuštala prednost i da nije bilo nekoliko nesmotrenosti u finišu, rezultat je mogao biti još uvjerljiviji.

Ova Hrvatska ima kvalitetu i širinu za SP 

Luka Šebetić je odigrao najbolju utakmicu otkako se nakon ozlijede vratio u reprezentaciju, Pešić i Šunjić su na golu bili odlični, najbolji mladi rukometaš svijeta Ivan Martinović pokazao je kakva je klasa na desnom beku, Čupić i Mandić su pokazali klasu na krilima, a Domagoj Duvnjak je još jednom dokazao da je najbolji igrač na svijetu.

Červar je u ovoj utakmici dobio sjajan spoj mladosti i iskustva, a ako se do početka SP oporave Karačić, Štrlek i Šego, ova reprezentacija imat će pravo nadati se najvišim pozicijama u Egiptu. Hrvatska ima moćan kadar i široku klupu što je za naporan turnir kakav je SP izuzetno važno.

Červar je počeo sa 6-0 obranom, s Mamićem i Musom u sredini, dok je na desnom beku Šebetić dobio prednost u odnosu na Martinovića. Horvat i Mandić su počeli na krilima, a Pešić na vratima.

U prvih nekoliko minuta smo se tražili. Obrana se nije snašla, a Horvat je promašio zicer i penal. A onda se otvorilo. Duvnjak je maestralno razigravao Musu na crti i Šebetića, Pešić je počeo skidati puteve Španjolcima, a obrana je učinila to da smo imali puno laganih golova.

Hrvatska je protiv prvaka Europe imala i +7

Brzo smo otišli na +3, a u nastavku je prednost u jednom trenutku bila i +7 (26:19). Červar je na gol stavio Šunjića, a ovaj mu je vratio s nekoliko fantastičnih obrana. U drugom poluvremenu priliku su dobile i mlade snage poput Šipića, Mihića i Jaganjca, a Ivan Martinović je bio nerješiv problem za obranu Furije. Hrvatska je igrala lijepo i brzo, Cindrić i Duvnjak su diktirali tempo, a ostali su ih slijedili.

Bila je ovo Hrvatska kakvu želimo gledati i u Egiptu.
 

Hrvatska - Španjolska 31:28 (17:14)

Hrvatska: Pešić, Šunjić; Mihić, Marić 2, Duvnjak 3, Horvat 1, Kević 2, Čupić 3, Musa 2, Šebetić 4, Mamić, Cindrić 5, Mandić 5, Jaganjac 1, Martinović 2, Šipić 1

Španjolska: Perez de Vargas, Corrales, Maqueda 4, Fernandez 4, Entrerrios 3, A. Dujshebaev 6, Sarmiento, Sole 1, Goni, Figueras 1, Canellas 2, Morros, Gomez 2, Arino 2, Marchan 1, D. Dujshebaev 2

Sedmerci: Hrvatska 1/2, Španjolska 2/2

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Španjolska 2 minute

 

 

Pročitajte više