Hrvatska uz Balkan: Regija želi Infantina na čelu FIFA-e

Foto: Hina

DOŠAO, vidio i 13 glasova pokupio! Glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino dobio je potporu svih regionalnih saveza, među njima i Hrvatske, na današnjem sastanku u Beogradu na kojem se raspravljalo o kandidatima za predsjednika FIFA-e.

Talijana su, osim Šukerovog i Mamićevog saveza, podržali i domaćin Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Albanija, Bugarska, Grčka, Cipar, Rumunjska, Slovenija, Rusija i Turska.


Na sastanku su prisustvovali dužnosnici UEFA-e, od potpredsjednika Angela Marije Villara, preko zamjenika tajnika Theodorea Theodoridisa, direktora Odjeljenja za natjecanje Giorgia Marchettia, pa sve do šefa voditelja Odjeljenja za integritet natjecanja Urs Kluser, odnosno menadžer Odjeljenja za marketing Noela Mooneya.

Podsjetimo, izborni odbor FIFA-e je ranije, osim Infantina, objavio imena još šest službenih kandidata za mjesto predsjednika i nasljednika odlazećeg Seppa Blattera, a to su jordanski princ Ali, predsjednik Liberijskog nogometnog saveza Musa Bility, bivši glavni tajnik FIFA-e Jerome Champagne, predsjednik UEFA-e Michel Platini, predsjednik Azijskog nogometnog saveza Sheikh Salman i južnoafrički poslovni čovjek i bivši suradnik Nelsona Mandele koji je dobio potporu Južnoafričkog nogometnog saveza, Tokyo Sexwale.

Pročitajte više