Hrvatski dragovoljac u nedjelju protiv U-20 reprezentacije Hrvatske


PRIPREME Hrvatskog dragovoljca u punom su jeku. Novi šef stožera "crnih", Damir Biškup, odmah se na početku susreo s velikim brojem igrača koji su došli na probu. Na njihovu žalost, velika većina nije zadovoljila njegove zahtjeve te će svoju sreću morati potražiti na nekoj drugoj adresi.

Ipak, veseli činjenica kako se pripremama priključilo još nekoliko igrača koji su krasili igru Dragovoljca u prvoj ligi. Radi se o Velimiru Švariću, Karlu Kešinoviću i Danijelu Zlataru koji je veći dio prošle sezone bio i kapetan momčadi. Igrači su s klubom dogovorili nastavak suradnje te će Hrvatski dragovoljac predstavljati i iduće sezone.


"S nama je počelo trenirati i nekoliko juniora. Sve redom kvalitetni igrači koji su prošle sezone u Varaždinu predstavljali Dragovoljac u juniorskom finalu kupa. Oni će do 22. srpnja pokušati izboriti svoju poziciju među 25-oricom (22 igrača + 3 vratara) koje vodim na Kupres gdje ćemo odraditi drugi dio priprema.

Oni koji ne uspiju ući u krug kandidata ostat će u klubu, ali poslat ćemo ih na posudbu ili će ostati u juniorskom kadru, u slučaju da se radi o igračima koji i u narednoj sezoni imaju pravo nastupa za juniore", izjavio je trener Hrvatskog dragovoljca.

Napomenimo kako trenutno sa seniorima treniraju sljedeći juniori: Šuica, Šimić, Hrgović, Birin, Jajčinović, Kćira, Čolaki, Doležal i Husinec koji se vratio sa šestomjesečne posudbe iz Real Madrida.

U nedjelju u 18 sati u Ludbregu momčad Hrvatskog dragovoljca očekuje i prva ovosezonska provjera. "Crni" za svoj prvi pripremni ogled odlaze na noge U-20 reprezentaciji Hrvatske koja će nas ove sezone predstavljati na SP-u u Kolumbiji.

Povodom te utakmice Damir Biškup je izjavio:
"Pružit ću priliku većini svojih igrača. Igrat ćemo kombinirano, prvo poluvrijeme priliku će dobiti igrači koji su se nametnuli prošle sezone kroz prvu ligu, dok će drugo poluvrijeme zaigrati igrači koji su imali manju minutažu i oni koji tek trebaju dokazati da su kvaliteta za Hrvatski dragovoljac".


Kako se utakmica igra protiv mlade reprezentacije, a u istoj nema niti jednog igrača Hrvatskog dragovoljca zamolili smo trenera "Crnih" za komentar.

Biškup: Brozović je zaslužio poziv u mladu reprezentaciju


"Nažalost nitko iz Hrvatskog dragovoljca nije dobio poziv od strane izbornika Grnje. Smatram da su se neki naši igrači trebali naći barem na širem popisu, a tu bi posebno istaknuo Svena Jajčinovića i Jana Doležala. Mislim da je i naš donedavni član, a sada igrač Lokomotive, Marcelo Brozović također zaslužio poziv. Njegove prošlosezonske igre dovoljan su pokazatelj".

Za kraj se Damir Biškup osvrnuo na konkurenciju u drugoligaškom društvu. Rekao je kako se nada po jednom kvalitetnom pojačanju u svakoj liniji te je naglasio:
"Nikoga se ne bojimo i napast ćemo prvo mjesto. To mora biti naš jedini cilj u nadolazećoj sezoni".

Napomenimo kako će na kupreškom dijelu priprema Hrvatski dragovoljac odigrati tri prijateljske utakmice. 23. srpnja "Crni" će igrati protiv Dugopolja, 30. srpnja protiv sesvetskog Radinka, dok se za 26. ili 27. srpnja još uvijek traži protivnik.

Pročitajte više