Hrvatski golman pred transferom karijere? Insajder: Bayern ga ima na popisu

Foto: Profimedia

DOMINIK KOTARSKI (23) nalazi se na popisu golmana koje bi Bayern mogao dovesti ovoga ljeta, objavio je njemački insajder Christian Falk. Podsjetimo, o hrvatskom vrataru prije deset dana pisao je i novinar Skya Florian Plettenberg. Tvrdio je da neki Bayernovi šefovi imaju visoko mišljenje o golmanu grčkog PAOK-a, kojeg već izvjesno vrijeme prate.

Bayern čeka povratak Manuela Neuera nakon loma noge, dok će gotovo sigurno ostati bez Yanna Sommera kao rezervne opcije. U takvoj situaciji Bavarci trebaju drugog golmana, a među kandidatima je i Kotarski. Uz njega, Falk je objavio da su opcije i David De Gea (slobodan igrač), Bono (Sevilla), Giorgi Mamardašvili (Valencia), Wojciech Szczesny (Juventus), David Raya (Brentford), Robert Sanchez (Brighton) i Kamil Grabara (Kopenhagen).

West Ham je također pratio Kotarskog?

Kotarski je u karijeri bio član NK Tondacha, Dinama, Ajaxa i HNK Gorice. Ajax ga je prije pet godina kupio za dva milijuna eura od Dinama, no u Amsterdamu talentirani Kotarski nikad nije dobio pravu šansu. Dokazao se na posudbi u Gorici 2021. godine, koja ga je otkupila od Nizozemaca za milijun eura.

Prošloga ljeta Kotarski je za dva milijuna eura otišao u grčki PAOK i postao jedan od najboljih vratara tamošnje lige, zbog čega ga je navodno pratio i West Ham, tako da bi u skoroj budućnosti svakako mogao napraviti transfer karijere. Kotarski je i bivši kapetan U-21 reprezentacije.

Za mladu Hrvatsku ima 12 nastupa, a prema Transfermarktu vrijedi 2.5 milijuna eura. Prošle sezone imao je 41 nastup za PAOK u svim natjecanjima, a primio je 37 pogodaka. U 18 navrata je završavao meč bez primljenog pogotka.

Pročitajte više