FUTSAL

Hrvatski prvak u futsalu igrat će Ligu prvaka protiv Komunističke partije

Foto: Guliver Image

OMIŠKI Olmissum, prvak Hrvatske u futsalu, saznao je svojeg protivnika u osmini finala Lige prvaka. Omišani će igrati protiv prvaka Rusije koji se zove Komunistička partija Ruske Federacije.

Klub koji je tek prošle sezone debitirao u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi osvojio ju je iz prvog pokušaja, a onda se preko estonskog SMS VIIMSI-ja i belgijskog Charleroia plasirao među 16 najboljih ekipa u Europi. Utakmicu protiv ruskog prvaka igrat će u Omišu između 16. i 21. veljače. Kao i u prethodnim rundama, igra se samo jedna utakmica na ispadanje.

Komunistička partija Ruske Federacije je klub nastao 2003. godine, a originalno je zamišljen kao klub koji će predstavljati Komunističku partiju na turnirima i natjecanjima između različitih političkih opcija. Danas u momčadi imaju nekoliko Brazilaca i Španjolaca te su jedna od najjačih europskih momčadi.

Prije dvije sezone su osvojili drugo mjesto u izrazito jakoj ruskoj ligi, a prošle godine su je osvojili. Olmissum ispred sebe ima izrazito težak zadatak, ali prolazom bi ponovio uspjehe Nacionala i makarskog Novog Vremena koji su prethodnih godina išli dalje od osmine finala.

Pročitajte više