Hrvatski rukometaši stigli u Poljsku: "Od nas se očekuju pobjede, tako ćemo se i postaviti"

Foto: HRS

HRVATSKA reprezentacija stigla je u Poljsku, gdje se od 15. do 31. siječnja održava Europsko prvenstvo u rukometu.

Hrvatski rukometaši krenuli su iz Ivanić Grada, a prva destinacija bit će im jug Poljske, točnije grad Katowice. Tamo ih čekaju okršaji u skupini B protiv Bjelorusije, Norveške i Islanda.

Željko Babić na put je poveo 17 igrača, iako ih 16 može biti prijavljeno za turnir. Jučer su otpali Filip i Šime Ivić. Izbornik reprezentacije muku muči s ozljedama igrača, a na ruku mu ne ide ni atmosfera nakon teškog poraza od Slovenije. Ipak, optimizam nije u potpunosti zamro.

"Znamo za koga igramo"

Domagoj Duvnjak obećao je kako se "slučaj Slovenija" neće ponoviti na Euru.

"Izvukli smo pouku i to se više ne smije dogoditi. Mi smo hrvatska reprezentacija i od nas se očekuju pobjede. Tako ćemo se i postaviti", rekao je Dule.

Ipak, očekivanja javnosti više nisu kao prijašnjih godina. Što zbog pomlađivanja reprezentacije, a što zbog brojnih ozljeda, mnogi se boje kako će sve to skupa izgledati u Poljskoj.

"Da, imamo problem u vanjskoj liniji, dosta nas je načetih, ali kad se pojavite na terenu sve se to vrlo brzo zaboravi. Mi znamo tko smo i za koga igramo, a vidjet ćemo koji nam je domet. Cilj je da prenesemo četiri boda u drugi krug. S obzirom da se križamo s vrlo jakom skupinom (A), bilo bi lijepo kada bismo to učinili", poručio je Duvnjak.

"Dosta nam je taktike i treninga"


Gazda hrvatskog rukometa jučer je objasnio kako se može dogoditi da Hrvatska ide kući nakon prvog kruga, ali i da Babić i društvo mogu do finala. Izbornik je fokusiran samo na prvu utakmicu, odnosno na prve tri u skupini.

"Poslije prvog kruga bit će jasnije koliko može ova Hrvatska. Dosta nam je taktike i treniranja, svi jedva čekamo da turnir započne", naglasio je Babić.

Hrvatska reprezentacija turnir otvara protiv Bjelorusije, a nakon toga slijede utakmice s Norveškom i Islandom.

Pročitajte više