Hrvatski teškaš stopama Muhammada Alija

MARIO PRESKAR, hrvatski teškaš, nastupit će na turniru Golden Gloves, najcjenjenijem amaterskom turniru na svijetu na kojem su svojevremno pobjeđivali Muhammad Ali, Rocky, Tyson i Foreman.

Turnir Golden Gloves održava se od 1923. godine, a pobjednici tog turnira u Americi cijenjeni su kao i Olimpijski pobjednici. Turnir počinje u siječnju 2003. i završava u travnju iste godine.

Preskarov sponzor Frank de Prisco predložio je mladom teškašu da se okuša u amaterskim borbama prije nego postane profesionalni boksač, što se planira za jesen 2003., na što su pristali i Preskar i njegov trener Pijetraj.

De Prisco smatra kako će to biti izvrsna prilika za Preskara da pokaže svoje mogućnosti, dodajući kako se Mario ne može usporediti ni sa kim. ˝Takav talent je teško naći, on je bolji nego što su Tyson, Lewis i Hollyfield bili u njegovim godinama˝, izjavio je.

Nakon samo 2 tjedna u New Yorku Preskar je postao meta velikih managera, poput Don Kinga i Cedrica Kushnera, a stekao je i poštovanje svojih kolega u dvorani u kojoj trenira.

Možda bi bilo malo pretenciozno reći da je Preskar postao ˝strah i trepet˝ suparnika, ali činjenica je da mu je sve teže pronaći sparing-partnera. U tome prilog ide vijest da je jednom suparniku slomio ruku.

Posljednja ˝žrtva˝ talentiranog hrvatskog teškaša bio je jugoslavenski profesionalac Jovan Pudar, koji iza sebe ima 17 profesionalnih borbi, a naš mladi ˝amater˝ga je doslovce razbio.

Pročitajte više