Hrvatski vaterpolisti poraženi od Srbije i Crne Gore

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija u 4. je kolu skupine A na Olimpijskim igrama upisala i četvrti poraz. Bolji od naših vaterpolista bili su igrači iz Srbije i Crne Gore sa 11:8 (1:2, 2:4, 3:3, 2:2).

Samo oni nepopravljivi optimisti, koji slabo poznaju vaterpolske prilike u svijetu, još su i nakon poraza naše reprezentacije od Rusije pronalazili neke teortske izglede za plasman naših u polufinale. U te teoretske izglede ulazila je svakako i pobjeda protiv reprezentacije SCG koju bi naša reprezentacija teško pobijedila i da je igrala u punom sastavu, a večeras izbornik Zoran Roje pored već ozlijeđenog Samira Barača nije mogao računati niti na centre Danijela Premuša i Igora Hinića.

Tako se sa bekovima SCG-a tijekom cijele utakmice trebao "boriti". U takvim okolnostima poraz od samo tri gola razlike i nije tako loš rezultat za našu reprezentaciju u utakmici koja je ponovno otkrila sve slabosti naše igre.

Naime, nakon što je Fatović s igračem više pogodio vratnicu, loptu je u kontri dobio Šapić kojemu nije bilo teško svladati Vićana. To su vaterpolisti iz SCG ponovili i u sljedećem napadu, ali i u napadu početkom druge četvrtine. Štoviše, od 11 zgoditaka čak sedam su dali na našu postavljenu obranu.

U posljednjoj četvrtini zbog ozljede je igru morao napustiti kapetan Ratko Štritof, pa se "bolnica" u našoj reprezentaciji povečala, pa će, ukoliko se ne oporavi, izborniku Roji u ponedjeljak ujutro biti teško sastaviti momčad koja će se s Kazahstanom boriti za pretposljednje peto mjesto u našoj skupini.

Po prikazanoj igri hrvatski vaterpolisti i ne spadaju u gornji dom vaterpolskih velesila i pitanje je mogu li u konkurenciji s Kazahstanom, Egiptom i Australijom biti i sedmi na ovom turniru čime bi ponovili rezultat iz Sydneya.

HRVATSKA: Vićan, Burić 2, Vranješ, Šimenc, Štritof 1, Smodlaka 2, Franković, Fatović 2, Kobeščak 1, Volarević.

SCG: Šefik, Trbojević 2, Nikić 2, Udovičić, Savić, Ikodijević 1, Jelenić, Gojković, Ćirić, Šapić 5, Vujasinović, Jokić 1, Kuljača.

ČETVERCI: Hrvatska 0, SCG 0.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 9 (4), SCG 4 (4)

SUCI: Bookelman (Nizozemska), Petronilli (Italija).

Izvor fotografije: FaH

Pročitajte više