Hrvatskoj se vratio jedan od najboljih rukometaša: Sretan sam što sam tu

Foto: EPA

HRVATSKA rukometna reprezentacija priprema se za jedan od najvažnijih tjedana posljednjih godina, a to su kvalifikacije za ovogodišnje Olimpijske igre. Kvalifikacije će se održati od četvrtka do nedjelje, odnosno od 14. do 17. ožujka u Hannoveru. Podsjetimo, hrvatski rukometaši nisu nastupili na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Novom izborniku, Islanđaninu Daguru Sigurdssonu, polako pristižu svi pozvani igrači. Nakon dolaska Ivana Martinovića, tijekom vikenda su se reprezentaciji priključili Tin Lučin, Lovro Mihić, Nikola Grahovac, Filip Vistorop, Filip Ivić, Luka Cindrić i naknadno pozvani Ivano Pavlović koji je bio na široj listi od 35 igrača napravljenoj prije gotovo mjesec dana.

Tijekom dana stigli su Veron Načinović i Tomislav Kušan koji su imali međusobni susret u francuskoj ligi. Ostaje još samo vidjeti hoće li se kapetan Domagoj Duvnjak priključiti tijekom večeri ili će doći izravno u Hannover.

Hrvatskoj se vratio Martinović, jedan od najboljih rukometaša

"Moramo se pripremiti za sve utakmice, svi smo spremni i najvažnije je da smo svi zdravi", rekao je Martinović, jedan od najboljih hrvatskih rukometaša.

"Sretan sam što sam ponovo s reprezentacijom, dao sam sve od sebe kako bih se što prije vratio. Nadam se da ćemo kvalifikacijski turnir završiti s tri pobjede", izjavio je igrač njemačkog MT Melsungena, koji je ozlijedio rame tijekom Europskog prvenstva.

Hrvatska će u kvalifikacijama igrati protiv Austrije, Njemačke i Alžira

Tijekom utorka izbornik bi trebao objaviti s kojim igračima ide u Njemačku. Kao što je poznato, Hrvatsku u Hannoveru čekaju reprezentacije s kojima je igrala na nedavnom Europskom prvenstvu, Austrija i Njemačka te Alžir.

Hrvatska prvi susret igra protiv Austrije u četvrtak, 14. ožujka u 20:15. Austrijska reprezentacija dolazi kompletna i bila je najugodnije iznenađenje Europskog prvenstva, a utakmica s Hrvatskom u skupini završila je 28:28.

Nakon dana odmora, u subotu 16. ožujka u 14:30 Hrvatsku čeka Njemačka. O domaćinu natjecanja ne treba posebno trošiti riječi. Nijemci također dolaze u istom sastavu koji su imali na Euru. Hrvatska ih je pobijedila u posljednjem susretu glavne faze natjecanja, ali bio je to više revijalni nego natjecateljski susret jer je Njemačka u tom trenutku već imala osigurano polufinale.

U posljednjem susretu, u nedjelju 17. ožujka u 16:45 Hrvatska će igrati s Alžirom, koji je bio finalist nedavnog prvenstva Afrike. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od tri skupine izborit će pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pročitajte više