PATRICK MAHOMES

"Htio je odustati, rekla sam mu da će se kajati ako to napravi"

Foto: EPA-EFE

QUARTERBACK Patrick Mahomes je u utakmici protiv San Francisca odveo svoj Kansas City do velikog preokreta i pobjede 31:20 u Super Bowlu koji je sinoć održan u Miamiju. Tako su Chiefsi nakon 50 godina ponovno osvojili naslov, a Mahomes je pokazao da je velika zvijezda NFL-a.

Nije krenuo s američkim nogometom

Mahomes je rođen i odgajan u Tyleru, državi Texas, a na koledžu je stekao ime kao prvi quarterback Texas Tech Universityja. Iako je Mahomes pokazao veliki talent za nogomet, mnogi bi mogli biti iznenađeni kada saznaju da mu to nije bio prvi sport kojim se bavio.

Randi Martin, njegova majka, otkrila je nedavno da je prvi sport njenog sina bio bejzbol, navodi cheatsheet.com. Zapravo, Patrickov otac je Pat Mahomes, koji je bio bacač za niz profesionalnih momčadi u osamdesetima, uključujući New York Metse, Boston Red Soxe, Minnesota Twinse, Chicago Cubse, Pittsburgh Piratese i Texas Rangerse.

Prateći očeve korake, Patrick Mahomes je igrao bejzbol i nogomet u Texasu. Na kraju fakulteta, odlučio je da će se ipak fokusirati na NFL.

Kansas City je draftirao Mahomesa 2017. godine, a godinu dana nakon proglasili su ga za svog startnog QB-a. Mahomes je 2018. godine osvojio MVP nagradu, a ove je poveo Chiefse do prvog Super Bowla nakon 50 godina čekanja. Navijači Kansas Cityja i Patricka Mahomesa mogu zahvaliti upravo njegovoj majci što ga je zadržala u footballu.

"Tijekom rane faze srednje škole, prišao mi je jednom prilikom i rekao da želi prestati s američkim nogometom. Odgovorila sam mu da će se kajati ako to napravi", priznala je Randi Martin.

Predodređen za uspjeh

Iako je Patrick Mahomes u središtu pažnje već duže vrijeme, njegova mama kaže da mu pažnja nije odgovarala dok je odrastao. Bio je, kaže, zatvoren kao dječak, ali uvjerava navijače da je ujedno bio jako dobro dijete. Kada god bi učinio nešto loše, pobrinula bi se izvući pouke. Čak i u ranoj mladosti, njegova majka je znala da je on nešto posebno. Vjerovala je da može dostići sam vrh, kojim god se sportom odlučio baviti.

Randi Martin je rekla i da je Patrick uvijek bio dobar s vršnjacima. Nije bila iznenađena kada je pokrenuo humanitarnu organizaciju koju je nazvao "15 i Mahomesovi". Patrick je pomogao prikupiti 15.000 dolara za dječju bolnicu u Kansas Cityju.

Kao sin igrača koji je igrao u najvećoj bejzbol ligi, Patrick je odrastao okružen profesionalnim sportom. Kao dijete, Mahomes je bacao lopte nekim od najvećih legendi, uključujući i Dereka Jetera i Alexa Rodrigueza. Svojevremeno, čak je Jeter navodno savjetovao Mahomesa da treba napustiti nogomet i posvetiti se bejzbolu.

Mahomes je uvijek imao jaku ruku i mogao je bacati na profesionalnoj razini. Međutim, srećom za navijače Chiefsa, Mahomes je ostao posvećen američkom nogometu i postao je jedan od najboljih QB-ova u NFL-u.

Sretna obitelj

Patrickova majka je imala značajnu ulogu u njegovom odrastanju, a njih dvoje su jako bliski i danas. Mahomes je u nedavnom intervjuu rekao da je obećao da će majku voditi na ESPY dodjelu nagrada ako bude pozvan. Ona, naravno, uvijek pronalazi vrijeme za gledanje njegovih utakmica.

Patrick se nalazi i u dugoj i stabilnoj vezi s Brittany Matthews. Upoznali su se još u srednjoj školi, a trenutačno zajedno žive u Kansas Cityju. Ona je često viđena na njegovim utakmicama i pruža mu najveću podršku.

Pročitajte više