Huligani gađali stan Ohandze, privedena jedna osoba, igrače Hajduka čuva policija

Foto: Pixsell, Hina, Index

U SPLITU je napadnut nogometaš Hajduka Franck Ohandza, a zbog straha za sigurnost igrača, prvu momčad je danas na prijateljsku utakmicu pratila policija.

> Hajduk: Moramo zaštititi igrače od nasilja

Ohandza je u utorak pozvao policiju jer je ispred njegovog stana nekoliko osoba galamilo i bacalo predmete prema njegovom prozoru. Štete nije bilo, a policija je intervenirala i dan kasnije (srijeda) privela 23-godišnjaka zbog sumnje da je povezan s incidentom.

U utorak oko 21:15 ispred ulaznih vrata stana koji koristi 26-godišnji državljanin Kameruna nekoliko osoba narušavalo je javni red i mir, izvijestila je jutros splitska policija. Navode kako su na spuštene balkonske rolete bacali predmete, no nisu zabilježena oštećenja

Odmah po zaprimljenoj dojavi, policija je izašla na mjesto događaja, a jučer su priveli i jednog 23-godišnjaka nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje. Policija je potvrdila sumnju da je počinio prekršaje iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pušten je da se brani sa slobode.

23-godišnjak negirao djelo

Policija traži još dvojicu napadača.

U optužnom prijedlogu policija je navela da su huligani vikali "Majku vam jebemo, otvorite vrata prije nego što dođe policija". Bacali su kamenje na rolete i jednim kamenom pogođen je i Ohandzin automobil marke Audi.

23-godišnjak koji je priveden negirao je djelo, a policija je zatražila da ga se kazni s novčanom kaznom od 750 kuna, a zatraženo je i da se odredi zaštitna mjera zabrana posjećivanja zgrade u kojoj stanuje Ohandza te zabrana uspostavljanja kontakta. Sud o tim prijedlozima još nije odlučio, prijavljenog je pustio da se brani sa slobode, a rasprava je zakazana za 13. prosinca kada bi trebali čuti i Ohandzu te dvoje svjedoka, koje je predložio okrivljeni.

Napadnuti i drugi igrači?

Navodno je još nekoliko igrača doživjelo verbalne ili fizičke napade koji nisu prijavljeni.

Hajduk je na današnju prijateljsku utakmicu s Jadranom putovao pod policijskom pratnjom. Klub nije tražio zaštitu ni pratnju policije, već kažu da se radi o samostalnoj procjeni policije.

Sve je počelo protiv Rudeša



Sve je počelo nakon poraza od Rudeša u prošlom kolu na Poljudu gdje se dio navijača zbog loših rezultata okrenuo protiv aktualne uprave kluba. Torcida je na utakmicu stigla prvi put otvoreno se suprotstaviti aktualnoj upravi koju krivi za loše rezultate, ogroman zaostatak za Dinamom i gomilu lažnih obećanja.

"Igrajte, pičkice", "Dobit ćete batine", "Vi niste Hajduk", vikao je Sjever Poljuda, dok je Istok skandirao "Uprava odlazi". Torcida je pozvala igrače Hajduka da dođu do Sjevera, a kad su oni odlučili otići u svlačionicu, prema igračima su počeli letjeti razni predmeti s tribina. Igrači Hajduka su tek uz policijsku zaštitu napustili Poljud.
 

Pročitajte više