Ibrahimović najstariji strijelac Serie A: Ne želim taj rekord, može ga zadržati

Foto: Profimedia

MILAN je u subotu razočarao izgubivši od Udinesea 3:1 u 27. kolu Serie A. Jedini gol za Milan postigao je Zlatan Ibrahimović, privremeno izjednačivši iz penala na 1:1. Tako je Šveđanin s 41 godinom i 166 dana postao najstariji strijelac u povijesti Serie A, srušivši rekord legendarnog Milanovog braniča Alessandra Costacurte.

"Može zadržati taj rekord, ne želim ga", nasmijao se Ibrahimović u studiju talijanskog Sky Sporta nakon utakmice, prve koju je započeo još od siječnja 2022. godine. Costacurta je rekord postavio 2007., također u porazu Milana od Udinesea, ali tada su igrali na San Siru.

Prvi start nakon 422 dana

Zlatan je prvi put zaigrao od prve minute nakon 17. siječnja 2022. protiv Spezije. Do kraja sezone mučile su ga razne ozljede pa je stalno ulazio s klupe. Na kraju sezone otišao je na operaciju koljena, a nogometu se vratio 26. veljače protiv Atalante. Od tada je još dvaput ušao s klupe, a u subotu konačno startao.

Ovo mu je bio prvi gol nakon 430 dana, od 9. siječnja 2022. kad je već u drugoj minuti zabio u gostujućoj pobjedi kod Venezije 3:0.

"Ponosan sam što sam dio povijesti ovog velikoga kluba s velikom poviješću i igračima koji su napravili nevjerojatne stvari, puno mi to znači. Ali ovaj gol nam nije donio bodove, a to je ono što sam želio. Ponosan sam i što sam bio kapetan, ali utakmica nije išla onako kako smo željeli", rekao je Ibrahimović.

"Dobro sam se osjećao na terenu, nisam započeo utakmicu 14 mjeseci i važno je bilo da budem u dobroj fizičkoj formi. Ako se budem osjećao dobro kao ovaj put, još mogu igrati, uopće ne sumnjam u sebe", objasnio je Ibrahimović kako mu je bilo igrati čak 76 minuta.

Suigrači ga tražili da bude kapetan

Kaže da nije trebao biti kapetan, ali da je to od njega zatražio Ismael Bennacer uz podršku ostalih suigrača. "Prišao mi je i rekao mi da želim da budem kapetan. Rekao sam mu: 'U redu, skinut ću taj pritisak s tebe i pustiti te da se fokusiraš na utakmicu'", rekao je Ibra.

Golman Silvestri obranio mu je prvi pokušaj penala, ali sudac je naredio ponavljanje jer su domaći igrači prerano ušli u šesnaesterac. U drugom pokušaju promijenio je stranu, raspalio iz sve snage i zabio.

"Mislim da je i prvi penal bio dobar, ali obrana je bila fantastična. Kad sam dobio drugu priliku, pomislio sam kako ću ugurati loptu u mrežu makar s njom morao unutra poslati i golmana."

Na kraju je rekao da, iako će početkom iduće sezone napuniti 42 godine, još ne razmišlja o mirovini. "Ako budem u dobroj formi, želim nastaviti. Oni koji se umirove, a osjećaju se spremno, često požale. Puno sam patio ovih 14 mjeseci i ovo mi je prilika da to nadoknadim i vratim se sportu. Sretan sam u Milanu, sve ovisi o tome što oni žele."

Pročitajte više