ZLATAN IBRAHIMOVIĆ

Ibrahimović o najtežim trenucima života: Bio sam tamo kad mi je brat Sapko umirao

Foto: EPA

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ otkrio je najteže trenutke svog života u razgovoru za Corriere dello Serra. Prije sedam godina preminuo mu je brat Sapko.

"Moj otac jako je patio zbog rata u Jugoslaviji. Svakog dana dobivao je vijesti o tome kako je netko koga on zna poginuo. Pomagao je izbjeglicama, a mene je uvijek pokušavao zaštiti od svega toga. Kad mu je umrla sestra u Švedskoj, nije mi dao da idem na pogreb. Ali kad je umro moj brat Sapko od leukemije, išao sam. Brat me očekivao, izdahnuo je ispred mene. Pokopali smo ga po muslimanskim običajima. Otac nije pustio ni suzu. Sutradan je otišao na groblje i plakao od jutra do večeri. Sam."

"Ne vjerujem u Boga. Samo u sebe. Tako sam naučio mržnju prema sebi pretvoriti u oružje."

Potom je opisao sebe kao dječaka.

"Kao dijete bio sam težak i problematičan. Čim sam se rodio, babica me ispustila s metra visine. Cijeli život je bio težak. U školi sam bio drugačiji. Drugi su bili plavi, sa svijetlim očima i normalnim nosevima. Ja sam bio taman, s velikim nosom. Govorio sam drugačije od njih, kretao se na drugačiji način. Roditelji mojih školskih kolega potpisivali su peticiju da me se izbaci iz razreda. Uvijek me pratila mržnja. I na početku sam reagirao loše. Izolirao bih se. Kasnije sam naučio patnju i mržnju pretvoriti u snagu."

Ibrahimović: Ja sam Šveđanin, ali i mješanac

Ovako se predstavio talijanskoj javnosti:

"Ja sam Šveđanin, ali i mješanac. Majka mi je Hrvatica katolkinja, otac iz BiH i musliman, a iako sam najveći dio karijere proveo u Italiji, najranija sjećanja vezana su mi za Jugoslaviju. Vodili su me tamo, u autu i vlaku. Još je bio komunizam. Drugi svijet."

Talijanima je potom ispričao incident s Romeluom Lukakuaom, kada su se umalo potukli na derbiju Intera i Milana.

"On se prvo svađao s Romagnolijem, a onda sa Saelemakersom. Reagirao sam da zaštitim suigračem i onda me počeo vrijeđati na osobnom nivou. Šokantno, a bili smo suigrači u Unitedu. Lukaku ima veliki ego, uvjeren je da je svjetska klasa i stvarno je jak. Ali ja sam odrastao u getu i kada mi netko priđe dignute glave, ja ga stavim na njegovo mjesto. Tako sam mu spomenuo rituale njegove majke i on je izgubio kontrolu. Nakon toga sam zamolio bliske prijatelje da se pomole za mene. Moram s njim riješiti račune. Nadam se da ćemo se brzo sresti. Te stvari se rješavaju na terenu. Ne mrzim nikoga, pa ni Lukakua."

Pročitajte više