HRVATSKI NOGOMETAŠI

"Ibrahirebić. Ante odluke. Ubojiti Hrvat": Novi heroj Milana caruje naslovnicama

Foto: Gulliver / Getty Images

ANTE REBIĆ drugu utakmicu zaredom ulaskom s klupe donosi Milanu važnu pobjedu, kojom su Rossoneri došli do mjesta koje vodi u Europu. 

U 179 minuta na terenu prije dvije posljednje utakmice nije napravio ništa za Milan, a onda je za manje od sat vremena na dva meča, i to na oba kao rezerva, zabio tri gola za šest velikih bodova.

Nakon što je za jedno poluvrijeme protiv Udinesea postigao dva gola za pobjedu 3:2, što je natjeralo Gazzettu dello Sport da San Siro "preimenuje" u San Ante, na idućem meču, gostovanju kod Brescije u 20. kolu Serie A, Rebić je 13 minuta nakon ulaska u igru zabio jedini gol na utakmici.

Najugledniji talijanski sportski dnevnik i nakon ovog meča ima Rebićevu sliku na udarnom mjestu uz naslov "Rebić-Ibra, Euro Milan", kojem dodaje "Ante odluke. Opet je ušao i zabio", uz frazu koja se vezuje uz Milanovu mini-renesansu: "Zlatanov efekt". Jer otkako se vratio, legendarni Šveđanin balkanskih korijena Milan je u četiri utakmice bez poraza uz deset bodova.

Corriere dello Sport također ističe najzaslužnije za uspješnu seriju u koju je konačnu ušao Milan. Odmah ispod zaglavlja novine je fotografija slavlja strijelca jedinog gola i veliki naslov "Ibrahirebić". CDS je tako lansirao složenicu ispod koje na naslovnici piše: "Hrvat je kod Brescije postigao treći gol zaredom za treću uzastopnu pobjedu Milana." I ovaj talijanski dnevnik na naslovnici spominje Zlatanov efekt kao ključni za preporod Rossonera.  

Tuttosport na naslovnici donosi fotografiju hrvatskog strijelca kojeg grle suigrači uz naslov "Opet Rebić! I to je Euro Milan".

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više