Ibričić: Kad Torcida zapjeva sa sjevera, Dinamo na Poljudu nema što tražiti

SENIJAD IBRIČIĆ 12 puta je na Dvoranskom prvenstvu tresao protivničke mreže. Priznanje za najboljeg strijelca nitko mu nije mogao oduzeti, a u Indexovoj anketi čitatelji su ga izabrali i za najboljeg igrača turnira s gotovo 55 posto glasova. No, struka je odlučila drugačije, odnosno ostala je vjerna tradiciji pa je najboljim igračem proglašen kapetan Hajduka, "hajdučko srce" Drago Gabrić.

> Video: Hajduk obranio naslov dvoranskog prvaka Hrvatske!

> Najbolji igrač Dvoranskog Drago Gabrić: Ove godine na Poljud stiže naslov prvaka

> "Igrači Hajduka su pokazali da su meštri malog i velikog baluna"

> Hrgović i Lončarić izbačeni iz dvorane zbog sukoba s Torcidom, zaštitari smirivali i Mandžukića

> Video - Neredi u Višnjiku: Navijači se gađali bakljama

> Iskrilo i ispred Višnjika: Policija zabranila Tornadu ulaz u dvoranu

> Svilokos: Popio sam dva Red Bulla, jedan je bio viška

> Svilokos došao u Višnjik zahvaliti se Marku Raši

"Ma tko bi nosio kući sve te trofeje, bilo bi preteško"; nasmijano je Ibričić dočekao vijest da mu je suigrač proglašen najboljim igračem. "Ako vi kažete da sam zaslužio i to priznanje, drago mi je. Ne bih se bunio, ali mislim da to ne bi bilo logično. Nikad dosad nije isti igrač dobio oba trofeja", kaže Ibričić.

"Ovog što Torcida radi nema nigdje"

"Mislim da smo zasluženo osvojili naslov prvaka, nitko ne može reći suprotno nakon što smo ostvarili svih deset pobjeda. To je strašan rekord, ne vjerujem da će ga itko više ponoviti", kazao je Ibričić, a na upit hoće li i u pravom prvenstvu održati ovaj prosjek golova kroz smijeh odgovara: "Što da ne. Ja ću se potruditi pa ako bude ulazilo - super!"

"Atmosfera u finalu bila je fantastična, ovog što Torcida radi nema nigdje. Bilo je odlično, svaka im čast", kazao je Ibričić, te se osvrnuo na domaćine Dvoranskog prvenstva koji su ujedno bili i najveće iznenađenje istog. "Zadru svaka čast. Odlično su odigrali Dvoransko i ja im najiskrenije želim da ovako nastave i u prvenstvu i da se što prije izvuku iz zone ispadanja", poručio je Ibričić Daliboru Zebiću i njegovim dečkima.

"Pokazali smo da smo bolji od Dinama"

Posebno su slatki Ibričiću bili golovi koje je zabijao najvećem rivalu i konkurentu za naslov. Jučer je Hajdukovcima protiv Dinama bilo puno teže igrati nego danas, ali oba puta je Ibro poslao Kelavu da pokupi loptu iz mreže. "Nismo očekivali da ćemo Dinamo dobiti ovako lako, da ćemo ih doslovno razbiti. Jučerašnja utakmica je bila dosta teža. Nismo mogli ni zamisliti da ćemo u dva dana dvaput slaviti protiv Dinama, ali mislim da smo pokazali da smo bolji od Dinama, da smo u boljoj formi i uz naše navijače zasluženo smo slavili. Mislim da sada derbi dočekujemo sa puno više samopouzdanja od njih i ako 22. veljače budemo igrali ovako srčano i borbeno, Dinamo na Poljudu nema što tražiti", kaže Ibričić.

Na novinarsko pitanje koliko se uopće ovo što je pokazano na Dvoranskom prvenstvu može primijeniti na pravi nogomet, Ibričić odgovara da je razlika velika, ali samopouzdanje ipak ostaje. "Naravno da postoji razlika između malog i velikog nogometa. Ali ove dvije utakmice na Dvoranskom i ona pobjeda u Maksimiru dale su nam ogromno samopouzdanje. Vidljivo je da Dinamo više nije što je nekad bio, a mi imamo odličnu atmosferu i dobru ekipu. Kad Torcida zapjeva sa sjevera, teško će nam Dinamo na Poljudu moći konkurirati", zaključio je najbolji strijelac Dvoranskog prvenstva.

Foto: Pixsell

Pročitajte više