Ibro nacionale: Senijad Ibričić nakon četiri gola Lipiku proglašen osobom dana u BiH

REPREZENTATIVAC Bosne i Hercegovine je sa četiri gola spasio Hajduk od sramote kod slavonskog trećeligaša i "sam" Splićane gurnuo u 2. kolo Kupa, a njegov podvig je odjeknuo i u njegovoj rodnoj zemlji.

Ibričić je u Lipiku po tko zna koji put u posljednje dvije sezone dokazao da je ključni Hajdukov igrač i jedna od najisplativijih investicija Bilih u posljednjih nekoliko godina na što su posebno ponosni u susjednoj BiH.

Tiražni Dnevni avaz ga je nakon one man showa u Lipiku proglasio osobom dana u Bosni i Hercegovini, posebno ističući kako je do Ibričićev "intervencije" Hajduk bio na pragu blamaže jer je u poluvremenu gubio 1:3, kao i da je postići četiri gola u jednoj utakmici poseban podvig kada se uzme u obzir da Ibričić nije napadač.

List podsjeća da je Ibričić "nakon povratka iz izbjeglištva počeo igrati za Podgrmeč iz Sanskog Mosta. U Zagreb je prešao 2004., a u ljeto 2008. za 1,5 milijun eura kupio ga je Hajduk."

Susjedima je odlična Ibričićeva forma "dobar predznak pred utakmice reprezentacije BiH s Estonijom 10. listopada u Talinu i Španjolskom četiri dana kasnije u Zenici." jer kako naglašavaju "od dolaska Miroslava Blaževića na mjesto selektora, Ibričić se ustalio u dresu reprezentacije BiH, za koju je odigrao 19 utakmica i postigao tri gola."

Pročitajte više