Igor Mitreski: Igrat ćemo za sebe, svoj narod i naš rejting!

U SKOPJU je jučer je definitivno započela euforija uoči subotnje kvalifikacijske utakmice između Makedonije i Hrvatske. U centru pažnje, samo tri dana prije utakmice, je svakako najdragocjenije "parče hartije" u makedonskoj metropoli, odnosno ulaznica za subotnju utakmicu.

U službenim prostorijama nogometnog saveza Makedonije od jutra je vladala iznimna gužva pošto su tisuće navijača u potrazi za dragocjenim papirom nahrlile u prostorije saveza nadajući se da bi ga tamo mogle kupiti. Pokazalo se da je panika i glad za ulaznicama bila besportebna pošto se do karata moglo doći i u samom centru Skopja, suprotno od glasina koje su se proširile da karata više uopće nema.

Zanimljivo je da su navijači u potrazi za ulaznicama paralizirali rad cijelog saveza. Sastanci, komisije i ostale aktivnosti koje su trebale biti održane u prostorijama saveza, dovedeni su u pitanje zbog ogromnog broja navijača koji su tražili svoju kartu.
 
“I mi nogometaši već osjećamo atmosferu pred utakmicu. I nama konstantno zvone telefone, javljaju se poznati i nepoznati navijači i mole nas za koju kartu." Moram reći da čak niti ja nisam dobio svoje ulaznice iz još nepoznatog razloga. U svakom slučaju nadam se da će se sve normalizirati i da će subota biti sretna za sve ljubitelje reprezentacije” izjavio je Igor Mitreski, iskusni defanzivac u Katančevoj momčadi, za utrinski Vesnik.

Makedonci za sada nemaju problema s ozljedama, osim ranije otpisanog Pandeva svi su spremni. Problema s ligamentima ima Vanco Trajanov koji i jučer nije trenirao.

“Pripremamo se kao za svaku utakmicu. I nama je ovaj dvoboj od iznimne važnosti zato što igramo za svoj rejting, svoju zemlju i svoj narod. Ja bih samo htio reći da su špekulacije da mi podcjenujemo našu ljubav prema nacionalnom dresu smiješne. Svjesni smo tko nam dolazi u subotu i baš zato hoćemo doći do najboljeg rezultata i vratiti samopouzdanje prije posljednjeg meča iz ovog kvalifikacijskog ciklusa u Izraelu", izjavio je standardni član Katančeve momčadi.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više