Igor Štimac otkrio koga će podržati u borbi za Šukerovog nasljednika

Foto: Hina

NAPAD na Dinamova trenera Marija Cvitanovića i dalje je glavna tema u domaćim medijima, a o toj temi govorilo se i u HTV-ovoj emisiji "Otvoreno".

U razgovoru su sudjelovali predstavnici Dinama, Hajduka i HNS-a te bivši hrvatski izbornik Igor Štimac koji je stao u obranu svog kolege koji je jučer pretučen ispred svog stana u Zagrebu.

"Mogu potvrditi i staviti ruku u vatru za ono što je (Cvitanović) rekao, da nema nijednu crnu točku u svom privatnom životu. Dakle, moramo vezati ovaj događaj za sportski dio njegova života, odnosno funkciju koju obnaša", rekao je Štimac.

I vodeći ljudi Dinama pokušali su ovaj napad povezati s nedavnim napadima na Dinamova savjetnika Zdravka Mamića te buntom navijača protiv uprave kluba. No u Hajduku upozoravaju da prije takvih zaključaka treba istražiti uzroke posljednjih događaja.

Štimac je prokomentirao i situaciju u Hrvatskom nogometnom savezu kojim još uvijek vlada Davor Šuker, čiji mandat završava u proljeće 2018. Ovog tjedna se Dario Šimić prvi istaknuo kao mogući Šukerov protukandidat, a Štimac koji je iz borbe za HNS već izašao poražen, tvrdi da se neće kandidirati, ali će podržati Šimićevu kandidaturu ako do nje dođe.

"Ne mogu podržati ono što je moj kolega Šuker napravio proteklih godina jer se HNS nije pomakao s mjesta. Odnosi su jednaki, u mnogim segmentima puno gori nego što su bili. Naši reprezentativci nerado dolaze na utakmice i nose hrvatski dres jer znaju što ih očekuje. Igraju pred praznim stadionima, huliganizam je u porastu. Taj nogomet koji mi ovdje živimo ne donosi više ništa dobro, nikakvu radost, nikakvo veselje. To su dovoljni pokazatelji da se mora mijenjati, krenuti od glave", rekao je Štimac.
 

 

 

 

Pročitajte više