Esport

Igrači na Fortnite turniru oštećeni za više od milijun kuna

FOTO: EPA-EFE

EPIC Games navodno nije isplatio nagrade za više od 20 igrača s Fortnite Australian Open Summer Smasha, koji se u siječnju održao u Melburnu, a ukupna cifra prelazi milijun i 200 tisuća kuna, odnosno oko 187 tisuća dolara. 

>FIFA 20 će završiti jednu veliku eru

Priču je na Fortnite Battle Royale subredditu pokrenuo korisnik LeftRightGN, jedan od igrača kojima Epic Games nije isplatio novčanu nagradu s tog turnira. 

On i ostali oštećeni pokušali su kontaktirati podršku Epic Gamesa, pri čemu su dobivali različite odgovore. Nekima su tvrdili da nisu oni zaduženi za isplatu nagrada, već organizator turnira, iako se u službenim pravilima navodi upravo suprotno. Nekima uopće nisu odgovorili. Dosad se javilo 25 igrača koji tvrde da nisu dobili osvojene nagrade, a ukupni iznos kreće se oko 187 tisuća dolara, odnosno više od milijun kuna. 

Nakon objave na Redditu stigao je i odgovor Epic Gamesa u kojem navode da će provjeriti gdje je zapelo s isplatama, a igrače mole da još jednom provjere jesu li dostavili dobre podatke. Čini se da je time i Epic Games priznao pogrešku. 

Battle royale žanr općenito podrazumijeva velik broj igrača u pojedinačnoj konkurenciji, parovima ili malim timovima, zbog čega u mečevima i na turnirima sudjeluje znatno više igrača nego u drugim igrama. Mješavina influencer esporta koju je Epic Games odabrao za Fortnite Battle Royale i sam žanr, tako dodatno otežava posao organizatorima turnira, pa i kad su u pitanju isplate nagrada. Nema sumnje da će Epic Games isplatiti zaostale nagrade, ali loš publicitet im doista nije trebao. 

Australian Open Summer Smash je Fortnite turnir održan u Melbourneu 26. i 27. siječnja u sklopu Australian Opena na kojem se 500 igrača natjecalo za 500 tisuća dolara. Najboljih 20 dobilo je priliku zaigrati na Margaret Court Areni. 

Trenutno su u tijeku kvalifikacije za Fortnite World Cup, a svaki tjedni kup uključuje ukupni nagradni fond od milijun dolara, dok će se čak 30 milijuna podijeliti na završnici tog turnira. Možda i bolje da se ovakva situacija dogodila sada, kako Epic Games ne bi imao sličnih problema na svjetskom prvenstvu u svojoj popularnoj igri. 

Pročitajte više