Iniesta i Fabregas nakon jučerašnje predstave uvjereni su u osvajanje krune

ŠPANJOLSKI veznjaka Cesc Fabregas, koji je zamijenio ozlijeđenog napadača Villu u 34. minuti, odigrao je još jednu sjajnu partiju. Fabregas je bio ponajbolji igrač na terenu, pomogavši tako Španjolcima da se kvalificiraju za svoje prvo finale nakon 1984. godine.

"Bilo je odlično. Idemo do kraja, osvojiti turnir", kazao je mladi Španjolac te dodao:

"U finalu protiv Njemačke svašta se može dogoditi. Mnogo je raznih stvari koje mogu utjecati na rezultat, ali sad se treba odmoriti i tek sutra početi razmišljati o finalu".

Fabregas je otkrio kako prilikom ulaska u igru, nakon što se David Villa ozlijedio nakon izvođenja slobodnog udarca, nije dobio specifičnu zadaću od Aragonesa, jer je bilo premalo vremena za objašnjavanje.

"Nije mi rekao ništa, jer nije bilo vremena. Ušao sam i počeo igrati drugog napadača, iako nisam napadač. Kasnije je bilo dobro kada se cijela naša vezna linija pomaknula više prema ruskom vrataru", kazao je mladi veznjak Arsenala koji se par puta na utakmici našao u dobroj poziciji.

Odličan nastup Inieste

Andres Iniesta svakako je najzaslužniji igrač Španjolske koji je svojom jučerašnjom partijom omogućio Furiji da dosegne finale Eura.

Barcelonin veznjak, osim što je asistirao Xaviju za prvi pogodak, cijeli susret je nosio igru svoje momčadi i pomagao svojoj ekipi kako u napadu, tako i u obrani.

"Stvarno je nevjerojatno što smo ušli u finale. Momčad je dala sve od sebe i sada želimo pobijediti Njemačku", najavio je osvajanje krune Andres Iniesta.

R.J.
Foto: AFP

Pročitajte više