INTER SRUŠIO REKORD Od ulaznica za derbi s Milanom zaradio za Perišićevu godišnju plaću

Foto: Getty Images/Guliver Image

INTER - MILAN od 20.45 na San Siru igraju Derby della Madonnina, jedan od najvećih gradskih derbija u nogometnom svijetu, a večerašnji domaćin na Meazzi već je izborio povijesnu "pobjedu" i prije nego što je veliki dvoboj počeo.

Internazionale je ponosno objavio da je od prodanih ulaznica za današnji derbi zaradio 4.8 milijuna eura, što je novi talijanski rekord. Naravno, rasprodano je svih 80.018 mjesta na San Siru. 
 
Dva su razloga zašto je Interu ovo postignuće dodatno drago: držao i prethodni rekord, postavljen prije dvije godine protiv Juventusa i to za čak 1.1 milijun eura. U listopadu 2015. od ulaznica za Derby d' Italia zaradio je 3.7 milijuna eura.
S obzirom da je prije dva mjeseca Ivan Perišić potpisao novi petogodišnji ugovor s Interom, prema kojem godišnje zarađuje četiri milijuna eura i bonuse, njegov klub je zaradom od ulaznica za današnju utakmicu, "riješio petinu ugovora" jedne od najvećih zvijezda. 
 
Iako je Inter zaradio ogroman iznos i srušio talijanski rekord, to pokazuje koliko je Serie A i dalje daleko od Premier League i La Lige. Arsenal naime prosječno zarađuje spomenutih 4.8 milijuna eura na svakoj domaćoj utakmici, dok je Interu to rekord. Real na primjer na svakom meču na Bernabeuu u prosjeku zaradi 4.9 milijuna eura. 
Rezultati by SofaScore

Pročitajte više