ISTRA - DINAMO 1:4 Bjeličina zamjena riješila utakmicu u minutu i pol

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

DINAMO je u odličnoj utakmici 11. kola HNL-a u Puli pobijedio Istru 4:1 i ponovno pobjegao Osijeku na četiri boda prednosti.

Da ste ove dvije momčadi obukli u neke druge dresove i stavili ih na neki ljepši i puniji stadion, ne biste vidjeli preveliku razliku u odnosu na susrete momčadi iz sredine tablice u nekim puno jačim ligama.

Igralo se otvoreno i borbeno, s puno prilika na obje strane, iako je Dinamo bio puno bolji i apsolutno zasluženo je došao do rutinske pobjede. No, sve pohvale idu Istri i treneru Curru Torresu koji nije parkirao autobus pred svoj šesnaesterac, nego se s najjačom hrvatskom momčadi odlučio nadigravati. To može biti jako dobar savjet i ostalim trenerima u HNL-u, osobito onima nešto slabijih momčadi. Protiv Dinama će svi ionako vjerojatno loše proći, pa zašto onda ne pružiti gledateljima dobru i otvorenu utakmicu?

Takav pristup Istri se isplatio već u 7. minuti. Odlični Fuentes odigrao je na centru sjajnu loptu na krilo, ispratio akciju i onda na asistenciju Rodrigueza lijepo zakucao loptu u gol za 1:0. Mogao je i morao Dino Perić bolje reagirati u tom duelu jer je dopustio manjem i slabijem Fuentesu da se izbori za poziciju, što se Dinamovom stoperu ne smije događati.

Sa Spartakom u mislima, Bjelica je u početnu postavu na stopere stavio Perića i Leškovića, koji će igrati i u četvrtak u Trnavi, a Perićev kiks ispravio je sjajni Petković već u sljedećem napadu. Oršić je oduzeo loptu na centru i odlično proigrao Petkovića koji rutinski pogađa suprotni kut za 1:1.

Nakon vatrenog otvaranja, Dinamo je malo primirio igru i prepustio domaćinima loptu koju su Istrijani vrlo neoprezno izgubili u 29. minuti pred svojim golom, ali je Čondrić obranio Gavranovićev udarac i još jedna pokušaj Oršića nakon odbijene lopte.

Četiri minute kasnije Istrin golman je istrčao sa svojeg gola i u zadnji trenutak spriječio Oršića u čistoj kontri, a domaćini su najbliže drugom golu bili u 37. minuti. Ivančić je ubacio iz kornera, Dinamova obrana je potpuno zaboravila na Traorea koji sam s vrha peterca glavom puca preko gola.

Niz promašaja u prvom poluvremenu zaključio je Petković u sudačkoj nadoknadi. Našao se Dinamov napadač nakon niza odbijanaca u čistoj šansi, ali je iskosa s nekoliko metara pucao u jako dobro postavljenog Čondrića.

Iako se dobro držala u prvom dijelu, Istra je ipak očekivano pala u nastavku pa je nekako izgledalo da je samo pitanje vremena kad će Dinamo zabiti. U 49. minuti Gavranović je iz poluvoleja zamalo neprecizan, a u 58. minuti je prečka zaustavila sjajan udarac Oršića s 20 metara. Gavranovićev siguran gol u 61. minuti uklizavanjem je spasio Bosančić, a kad je Dinamo polako počeo upadati u nervozu, Bjelica je povukao ključan potez.

U 62. minuti je umjesto Hajrovića ubacio Kadziora i četiri minute kasnije Dinamo je vodio 3:1. Poljak je u 65. minuti odlično pucao, netko od domaćih igrača je zaustavio je njegov udarac, a odbijenu loptu je spretno u gol skrenuo Gavranović. Minutu i pol kasnije, već u sljedećem napadu Kadzior je fantastično ubacio s desnog krila, a Ademi glavom pogodio rašlje za 3:1.

Taj gol potpuno je prelomio utakmicu i do kraja su obje momčadi samo čekale kraj. U 84. minuti Budimir je lijepo našao Oršića na lijevoj strani, ali je ovaj iz lijepe pozicije pucao preko gola. Domaćini su najveću priliku u nastavku propustili u 90. minuti. Vila je pobjegao sporom Periću i izbio sam pred Livakovića, ali je traljavo pucao i upropastio čisti zicer. Konačnih 4:1 postavio je Budimir u 93. minuti. Krasno ga je proigrao Olmo, a Budimir polomio kičmu Čondriću i rutinski zabio za 4:1.

Pročitajte više