Istra se raspada, a novog vlasnika još nema: "Teško je osjećati se kao igrač"

Foto: L.Stanzl/PIXSELL

ISTRA 1961 i dalje je u krizi, novog vlasnika nema na vidiku, račun kluba je blokiran, a igrači mjesecima nisu primili plaće.

Trojica prvotimaca već su napustila klub, a očekuju se i novi odlasci. Ni na terenu im ne ide najbolje, nakon dvije pobjede protiv Cibalije, upisali su tri poraza zaredom, a danas igraju protiv Rudeša.

"S obzirom na situaciju i okolnosti, dečki dosta dobro rade. Meni je najveći zadatak kako ih motivacijski pripremiti za utakmicu. Igračima je jako teško, sreća je što je kraj polusezone i nadamo se da će se nešto pozitivno desiti", rekao je trener Istre Darko Raić-Sudar za HRT.

"Svi koji volimo klub i nogomet nadamo se da će klub opstati i da ćemo nastaviti igrati prvoligaški nogomet. Što se tiče novog vlasnika, pregovori su odrađeni, no do danas nisu konkretizirani. Ostaje nam nadati se i izgurati polusezonu do kraja", rekao je glasnogovornik kluba Marko Percan

Jedan od najboljih igrača u klubu je Aljoša Vojnović, koji je na posudbi iz Osijeka.

"Trenutno možda nisam najmjerodavniji za pričati o ovoj situaciji jer nisam u istoj situaciji kao i dečki pošto mi ugovor plaća NK Osijek. Međutim, bio sam u ovakvoj situaciji u Sesvetama negdje 2008. i nije lako, teško se koncentrirati na svoj posao, teško je osjećati se kao igrač i davati najbolje od sebe. Ja sam i dalje uvjeren da će se cijela ova situacija riješiti jer Istra je klub iz ovog prekrasnog grada i ove prekrasne regije koji ima određeni status u hrvatskom nogometu i mislim da bi bila sramota za cijelo ovo podneblje da Pula nema prvoligaša. Mogu pohvaliti sve dečke u svlačionici. Još uvijek je atmosfera radna, unatoč ovoj neizvjesnosti i unatoč tome što nema novca", rekao je Vojnović.

 

Pročitajte više