Ivanišević - najveća inspiracija Hrvatima u Bratislavi

BEZ OBZIRA na to hoće li najtrofejniji hrvatski tenisač Goran Ivanišević igrati u finalu Davis Cupa, nema sumnje da će da će biti velika inspiracija svojim suigračima Ivanu Ljubičiću i Mariju Ančiću, piše Eurosport.

Službene stranice Europorta navode kako je Goran Ivanišević jedna od nekolicine hrvatskih sportskih ikona, među kojima su Zvone Boban, Janica Kostelić i Toni Kukoč. Njegova pobjeda nad velikim Patom Rafterom u finalu Wimbledona 2001. i dan danas inspirira aktualnu generaciju hrvatskih tenisača.

Ljubičić je tako nedavno priznao da je plakao kao dijete na dan kad je Goran osvojio Wimbledon. Iako su neki očekivali da će hrvatski izbornik Nikola Pilić u reprezentaciju umjesto Gorana uvrstiti mladog Sašu Tuksara, odabir Ivaniševića pokazao je što Goran znači hrvatskim tenisačima, navodi Eurosport.com.

Goran je oduvijek sanjao o osvajanju Davis Cupa, piše Eurosport, pa dodaje kako nedavni niz sjajnih igara na Senior Touru dokazuje da će Ivanišević, dobije li priliku zaigrati u finalu Davis Cupa, zasigurno dati sto posto svojih mogućnosti.

Ipak, najvjerojatnije je da će svoju glavnu ulogu Goran odigrati pokraj terena, odakle će svojim suigračima ali prvenstveno prijateljima pružati moralnu podršku.

Eurosport implicira da je Hrvatska favorit u finalu Davis Cupa, prvenstveno zbog Ljubičićeve besprijekorne serije od devet pobjeda u nizu (šest u singlu, tri u parovima, ali i činjenice da je s Hrbatyem igrao pet puta u životu, pri čemu je pet puta slavio.

Nadalje, Eurosport ističe blisku povezanost Gorana Ivaniševića i Marija Ančića, kojeg su strani mediji odavno prozvali "Baby Goranom". Ančić je 22. na ATP listi te je sposoban iznenaditi bilo kojeg tenisača na svijetu, zaključuje Eurosport.

Pročitajte više