Ivanišević o Đokoviću i Ančiću: "Nadam se da Novak zna što radi"

Foto: Getty Images/Guliver Image

GORAN IVANIŠEVIĆ i Mario Ančić zajedno su igrali za Hrvatsku u vrijeme njenog najvećeg uspjeha, osvajanja Davis Cupa. Desetak godina kasnije Goran je bivši trener nekoliko igrača s ATP liste, a Mario Ančić upravo se vratio u profesionalni tenis nakon dugogodišnjeg izbivanja, samo kako bi pomogao Novaku Đokoviću u pripremama za Wimbledon.


Medije i fanove tenisa oduševio je dolazak Ančića, a prilaze mu i pozdravljaju ga i nekadašnji suparnici s Toura. Đoković je sretan što mu se prijatelj pridružio u stožeru, no još ne pričaju o budućoj suradnji dok ne vide kako će završiti Wimbledon.

Goran Ivanišević prokomentirao je neobičnu suradnju donedavno najboljeg tenisača svijeta i nekad najboljeg juniora koji je svojevremeno držao sedmo mjesto na ATP listi.

"Ne znam stvarno otkuda Ančić kao trener, to morate pitati Novaka. Mario se sklonio od tenisa, više je u pravno-bankarskom svijetu i u tom smislu je iznenađenje. U teniskom smislu uopće nije iznenađenje. Zna se tko je Mario Ančić, što je bio i koliko zna o tenisu", rekao je Ivanišević za B92.

Osim Ančića, uz Đokovića je i dalje Andre Agassi.

"Novak je složio tim koji njemu odgovara. Zna se tko je Andre Agassi, o njemu ne treba trošiti riječi i poznato je što može donijeti tenisu. On je jedan od mojih najdražih igrača ikada. Nadam se da Novak zna što radi i da će doći tamo gdje je bio prije – na prvo mjesto".


Neki su se tenisači požalili na sporu podlogu na Wimbledonu, a Goran ih je podržao:


"Trava nije više što je bila, sada se izjednačila sa zemljom. Mali problem predstavlja trčanje, ali što se brzine loptice tiče, više izmjena ima na travi nego na zemlji. Igrači su se žalili, a prošle godine je rađeno statističko istraživanje da je više promjena bilo na Wimbledonu nego na Roland Garrosu. To nije baš dobro, ali takav je tenis – mora se mijenjati. I dalje je to trava, uvijek će se netko okliznuti, nekad će loptica drugačije odskočiti i neke stvari se ne mijenjaju. Igrači koji znaju igrati na travi i dalje bolje prolaze".

Osvrnuo se i na favorite: "Murray i Đoković su po formi na trećem i četvrtom mjestu, iza Federera i Nadala. Oni su, po mom mišljenju, prvi favoriti. Nakon njih slijedi Marin Čilić. Ako bude miran u glavi, može napraviti puno na Wimbledonu. Ovo je možda i najneizvjesniji Wimbledon do sada".
 

 

 

 

 

Pročitajte više