Ivanišević: Volio bih da se Engleska kvalificira, ali niste zaslužili

GORAN IVANIŠEVIĆ, čovjek kojeg engleski Sportinglife opisuje kao "najpoznatijeg hrvatskog sportaša", Engleskoj je uoči utakmice na Wembleyju poslao poruku da im neće biti nimalo lako doći do potrebnog boda.

"Englezi će u srijedu uvidjeti da im neće biti lako. Imamo puno dobrih igrača: Eduarda koji igra za Arsenal, Niku Kranjčara, Darija Srnu... Imamo izvrsnu obranu, odličnog vratara, Mladena Petrića u napadu i Luku Modrića koji je jedan od najboljih veznih igrača na svijetu", u dahu je Englezima izreferirao osvajač Wimbeldona iz 2001. godine i jedan od najpopularnijih tenisača na Otoku.

Ivanišević je i u Engleskoj poznat kao nogometni entuzijast i vatreni navijač West Bromwich Albiona, a reprezentacijom koju je složio Steve McClaren, kaže, nije uopće impresioniran.

"Engleska ima Stevena Gerrarda i Joea Colea. To su moja dva najdraža igrača. Ali ostali me ni najmanje ne impresioniraju. Volio bih da se Engleska kvalificira, ali niste zaslužili. Englezi misle da su bolji nego što doista jesu. A nisu tako dobri", smatra Ivanišević.

Goran je također dodao kako bi za Englesku čak bilo dobro da se ne plasira na Euro jer se moraju razbuditi i shvatiti da  njihov nogomet nije tako bajan kakvim ga doživljavaju. "Ako se Engleska ne kvalificira, bit će to dobar poziv na buđenje. Nakon toga morat će shvatiti da nisu tako nevjerojatni kakvima se predstavljaju", zaključio je Goran.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više