Ivica Mornar: Ovo je najbolji Dinamo koji sam ikad vidio

Foto: EPA-EFE

IVICA MORNAR, bivši napadač Hajduka i hrvatske reprezentacije, najbolje nogometne godine proživio je u Belgiji, igrajući tamo šest godina, tri za Standard i isto toliko za Anderlecht. 

Anderlecht je večerašnji protivnik Dinama u drugom kolu Europa lige, stoga je novinare belgijskog HLN-a, jednog od najpoznatijih portala u toj državi, zanimalo mišljenje Mornara o večerašnjoj utakmici. Inače, ovaj 44-godišnjak iz Splita je u Belgiji tijekom šest godina karijere zabio 63 pogotka. 

"Pobjeda od 4:1 protiv Fenerbahčea nije se dogodila zbog sreće. Dinamo je večeras favorit. Imaju sjajan miks talenta i karaktera. Znate, mislim da nikad nisam vidio bolji Dinamo! Anderlecht mora paziti na sjajno tehnički potkovane igrače poput Oršića, Hajrovića i Gavranovića.

Anderlecht je u krizi. Loši rezultati pokrenuli su lošu atmosferu u klubu, trener se svađa s navijačima, a Mornar je usporedio ovu ekipu Belgijanaca s onom iz 2004. kada je Mornar s 10 golova i osam asistencija predvodio napad Anderlechta do naslova prvaka države.

"Dinamo nije favorit zato što je Anderlecht u krizi i jer tek gradi momčad. Isto se događalo i kada sam ja dolazio ovdje kao igrač. Svi su također tada govorili da nam fali kvalitete, ali u isto vrijeme uspjeli smo ostvariti jako dobre rezultate. Znate zašto? Jer smo bili skupina pobjednika. Uvijek smo se slagali u svlačionici", rekao je Mornar za HLN.

Utakmica Anderlechta i Dinama počinje u 18:55.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više