Ivković: Svi su htjeli "zadaviti" Ancelottija, a gledajte sada

Screenshot: HRT

REAL MADRID je u nevjerojatnoj uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Bayern 2:1 i s ukupnih 4:3 prošao u finale u kojem ga 1. lipnja na Wembleyu čeka Borussia Dortmund. Bayern je poveo čudesnim golom Alphonsa Daviesa u 68. minuti, a Real je okrenuo pogocima Joselua u 88. i 91. minuti.

Hrvatski trener i stručni komentator HRT-a Tomislav Ivković o slavlju Reala govorio je u emisiji odmah nakon utakmice. "Real je stvarno, tko god ne želi priznati, najveći klub na svijetu. Nijemci kažu da je nogomet igra u kojoj oni uvijek pobjeđuju, ali nije. Nogomet je igra u kojoj uvijek pobjeđuje Real. Bili smo ovdje prije dvije-tri godine, gledali smo utakmicu City - Real, City je pobijedio 4:3 u prvoj utakmici, vodio u drugoj, mi smo mislili da je sve gotovo, ali onda se ukazao Real.

Utakmica je bila odlična, a drugo poluvrijeme senzacionalno. Joselu je došao u Real iz Espanyola, koji je ispao u drugu ligu. Svi su htjeli 'zadaviti' Ancelottija, a gledajte sada. Realovi navijači trebaju ljubiti njega i Manuela Neuera, koji je dobro branio, ali i pogriješio", izjavio je Ivković.

"Bayern će napraviti radikalne poteze"

"Bayern će napraviti radikalne poteze, rezove. Morao bi odlučiti što će se Thomas Müllerom, hoće li staviti Alphonsa Daviesa ili dovesti stopera. Svima nedostaju pravi veznjaci, jedan je Kylian Mbappe... Manchester City ima vrhunsku momčad i trenera. Nema tu više da se mogu pokupiti tri igrača i to je to. Ne možeš tri uzeti, vrhunskih top igrača je sve manje na tržištu", smatra Ivković.

O finalu Lige prvaka između Reala i Borussije Dortmund rekao je: "Na papiru je sve jasno, no kad dođeš na Wembley je 11 protiv 11. Real Madrid je favorit, barem 51 posto njima. Međutim, moramo respektirati Borussiju", dodao je Ivković.

Pročitajte više