Ivković: U nogometu sam 50 godina. Ne znam sve, ali znam dvije trećine

Screenshot: HRT

AUSTRALIJA je dramatično gotovo senzacionalno izborila osminu finala Svjetskog prvenstva. Francuska u nokaut-fazu ide kao prva, Australija kao druga u skupini. Australija je u ključnom susretu pobijedila favoriziranu i dominantnu Dansku 1:0, dok je Tunis bio blizu senzacije jer je pobijedio Francusku 1:0, ali to mu nije bilo dovoljno.

Drama za veliko iznenađenje

Gol za Tunis u revijalnoj utakmici za Francusku je zabio Khazri u 58. minuti. U tom trenutku Tunis je skočio na drugo mjesto, no samo tri minute kasnije Leckie je zabio gol za Australiju za osminu finala SP-a. U izravnom dvoboju za osminu finala Australija je dakle s minimalnih 1:0 svladala Dansku.

Nakon što je na odbila sve danske napade, Australija je od drugog poluvremena bila sve bolja, a onda zabila i gol vrijedan nokaut faze. Na kraju je završila kao drugoplasirana s istim brojem bodova, šest, kao Francuska. 

Ivković: Malo smo ružno govorili o njima, a oni su nam pokazali što je nogomet

Ovakav rasplet kao stručni suradnik HTV-a komentirao je Tomislav Ivković, bivši golman Dinama, Crvene Zvezde i reprezentacije Jugoslavije te sada trener: "Australija je pokazala što znači nogomet. Da ne mora pobijediti ekipa koja napada i koja je bolja. Jednim potezom i loptom se riješi utakmica i bez obzira što si bio bolji, poslije možeš kukakt i plakat.

Ja sam 50 godina u nogometu, ali ne pada mi na pamet reći da sve znam, znam možda dvije trećine, ali ova grupa je pokazala na primjeru Australije i Tunisa što je nogomet. Tunis, o kojem smo malo ružno govorili komentirajući njegovu vještinu i govoreći o tome je li vrijedan biti na SP-u, tamo je dobio aktualnog svjetskog prvaka, a Australija je pobijedila Dansku. Pokazali su nam da je nogomet vrlo jednostavna igra, ali i komplicirana."

Pročitajte više