Iz Banskih dvora poručuju: Oštro protiv huliganizma

NA SASTANKU čelnih ljudi hrvatskog nogometa te predstavnika Vlade raspravljalo se o problemu huliganizma na sportskim borilištima.

"Sastanak smo sazvali zbog nezadovoljstva sigurnosnim stanjem tijekom sportskih događaja, a zbog čega su građani u strahu", kazala je potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac spomenuo je i naputak svjetske nogometne organizacije, Fife, koji je stigao na adresu Hrvatskog nogometnog saveza u kojemu stoji kako sudac mora prekinuti susret u slučaju učestalog vrijeđanja igrača ili zbog korištenja pirotehničkih sredstava.

Stop huliganizmu

Na sastanku u Banskim dvorima zaključeno je kako svi organi države nadležni za provođenje mjera protiv huliganizma, od policije do pravosuđa, kreću u posljednju ofenzivu protiv te pošasti, ali ne prekidanjem utakmica zbog jedne ili dvije baklje, već strožim provođenjem postojećeg Zakona o suzbijanju nereda na sportskim borilištima.

Efikasnijim provođenjem direktiva iz Zakona moglo bi smanjiti broj ekscesa na nogometnim utakmicama.

Više je nego naivna pomisao kako bi se prekidanjima utakmica zbog zapaljenih baklji stalo na kraj nogometnom huliganizmu, jer bi time bio doveden u pitanje interes hrvatskog sporta, naglasio je ministar Primorac, nadovezavši se pritom na misao Josipa Breznog, povjerenika za natjecanje u Prvoj HNL, kako utakmice treba prekidati samo u slučaju kad su ljudski životi u opasnosti.

R.J.
Foto: Index

Pročitajte više