Islandski izbornik Hallgrimsson: Želimo biti kao Leicester

Foto:

ISLAND je već dosad najljepša priča Europskog prvenstva, ali igrači i izbornici ne planiraju stati samo na četvrtfinalu, željeli bi ponoviti Leicesterov uspjeh u Premiershipu protekle sezone.

Igrači Islanda praktički su potpuno nepoznati svjetskoj javnosti, ali bili su i Leicesterovi, pa sad cijeli svijet zna za Vardyja, Mahreza, Kantea i društvo. Slično se događa i s Vikinzima, koji ne žele samo usporedbe s Lisicama, nego žele i srebrninu kao oni.

Leicesterovo osvajanje Premier lige je najveće iznenađenje u nogometnoj povijesti, no osvoji li Island Europsko prvenstvo, Lagerbäck, Hallgrimsson i društvo preuzet će tu laskavu titulu.

"Želio bih završiti naš put na Euru kao Leicester City," rekao je Heimir Hallgrimsson, jedan od izbornika Islanda.

"Puno je sličnosti između Leicester Cityja i Islanda"

"Oni su igrali na svoje prednosti, a tako igramo i mi, vidim puno sličnosti između Leicestera i Islanda. Sličan je i momčadski duh, oni su ginuli jedan za drugog, a to rade i naši igrači."

"Pritisak je bio na Englezima, mi nismo imali ništa za izgubiti i zato smo pobijedili. Protiv Francuske želimo ponoviti taj pristup. Biti opušteni i vidjeti što će se dogoditi."

"I ovaj put smo u prednosti jer ne moramo pobijediti, želimo, ali nitko se neće ljutiti na nas, ako ne uspijemo i to je naša prilika."

"No moramo biti koncentrirani do konca susreta, tad je Francuska najopasnija," zaključio je.
 

Pročitajte više